fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Thuisbatterij van 10 kWh

Thuisbatterij van 10 kWh

Jerry van Es

Heb je een zonnepanelen installatie en ben je benieuwd of een thuisbatterij met de capaciteit van 10 kWh geschikt is voor jouw situatie? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! In dit artikel vertellen we je alles over de 10 kWh thuisbatterij; wanneer deze geschikt is, de soorten, kosten en voor- en nadelen. ThuisbatterijNederland helpt je met het vinden van de perfecte thuisaccu!

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

  • 10 kilowattuur is ruimschoots voldoende capaciteit voor een gemiddeld gezien
  • Hiermee kun je genoeg energie opslaan om  de koelkast 7 dagen te laten koelen of  minimaal 16 wasbeurten te draaien
  • Deze accu's beginnen bij een minimumprijs van 4500 euro

💰🤑 ThuisbatterijNederland is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontdek in één minuut wat een thuisbatterij in jouw situatie kost èn oplevert! 💰🤑

>> Doe de vrijblijvende check

Wat kost een 10 kWh thuisbatterij?

Een 10 kWh thuisbatterij kost gemiddeld tussen de € 4.500 en € 6.000, exclusief installatie en hybride omvormer. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de precieze specificaties van de accu.

Denk hierbij aan:

  • Merk en kwaliteit, thuisbatterijen van bekende merken hebben vaak een hogere prijs.
  • Complexiteit van de installatie, als er bijvoorbeeld aanpassingen aan het elektrische systeem van het huis nodig zijn, kunnen de prijzen stijgen. Een erkende installateur is dan namelijk langer bezig met de installatie.
  • Subsidies of belastingvoordelen, wanneer je in aanmerking komt voor eventuele subsidies of belastingvoordelen kan dit de totale investering doen dalen.

Om de beste prijs te vinden raden we je altijd aan om een aantal aanbieders en specialisten te vergelijken. Vul nu ons vrijblijvende formulier in en wees zeker van de beste prijs-kwaliteitverhouding!

7 dagen koelkast laten draaien

16 tot 20 wasbeurten doen

200 uur je laptop van stroom voorzien

+- 94 uur televisie kijken

Wat kun je met 10 kWh?

Om een inschatting te krijgen van wat je daadwerkelijk in huis kunt met deze capaciteit hebben we hiernaast een handige tabel gemaakt.


Om zeker te weten hoeveel kWh jij nodig hebt kun je onze specialisten raadplegen of deze pagina over capaciteit berekenen doornemen.

In welke situatie heb je een 10 kWh thuisbatterij nodig?

Een thuisbatterij van 10 kWh is allereerst geschikt voor grotere gezinnen. Als er veel mensen in huis zijn, wordt er over het algemeen meer stroom gebruikt. Een batterij van 10 kWh is in dit geval vaak genoeg om de overtollige zonne-energie te bewaren voor later gebruik.

Ook is een batterij van 10 kWh handig als je grote elektriciteitsgebruikers hebt, zoals een elektrische auto, sauna of een verwarmd zwembad. De batterij slaat energie op en kan die leveren wanneer deze elektrische apparaten veel stroom nodig hebben. Zo hoef je tijdens piekmomenten minder elektriciteit van het elektriciteitsnet te kopen.

Als laatste is een batterij van 10 kWh handig als je jouw zonnepanelen installatie wilt uitbreiden. Over het algemeen wordt aangeraden om voor elke kilowattpiek (kWp) aan zonnepanelen ongeveer 1,5 kWh aan batterijcapaciteit te hebben. Met een thuisaccu van 10 kWh kun je dus uitbreiden tot een zonnepanelenvermogen van ongeveer 6.500 Wp!

Populaire merken zijn Huawei en Pylontech. Deze merken verkopen thuisbatterijen van 5 kWh tot aan 40 KWh en meer.

Voordelen en nadelen van een 10 kWh batterij

De 10 kWh thuisbatterij heeft, net zoals andere thuisbatterijen, goede en minder goede kanten. Onderstaand zetten we deze voor je op een rijtje. Zo kun je het beste beslissen of deze batterij capaciteit iets voor jou is.

Voordelen thuisaccu van 10 kWh

  • Meer opslagcapaciteit, met een capaciteit van 10 kWh biedt deze batterij meer ruimte om de opgewekte energie op te slaan en later te gebruiken.

  • Geschikt voor grotere huishoudens, door de ruimere opslagcapaciteit is de batterij ideaal voor gezinnen met een groter aantal gezinsleden en dus een hoger stroomverbruik.
  • Geschikt voor grote energieverbruikende apparaten, ook huishoudens met apparaten zoals elektrische auto's, sauna's of verwarmde zwembaden kunnen gebruik maken van deze batterij capaciteit.
  • Meerdere merken, door het grote aanbod van 10 kWh thuisbatterijen kun je kiezen voor een merk dat het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Nadelen thuisaccu van 10 kWh

  • Zwaarder, door de grotere capaciteit is de batterij over het algemeen zwaarder.
  • Grotere afmetingen, de batterij neemt ook meer ruimte in beslag vanwege de grotere capaciteit. Let dus op dat je wel een geschikte ruimte hebt om de thuisbatterij te plaatsen!
  • Hogere aanschafkosten, een batterij met meer opslagcapaciteit brengt ook hogere kosten met zich mee.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Verschillende typen en soorten

Er zijn drie soorten thuisbatterijen beschikbaar met een hoge capaciteit van 10 kWh, namelijk: lithium-ion batterijen, loodbatterijen en zoutwaterbatterijen. Onderstaand zetten we alle soorten voor je op een rijtje. Zo kun je gemakkelijk zien welke het beste aan jouw eisen voldoet!

Lithium-ion batterijen

Lithium-ion batterijen zijn momenteel een van de meest gebruikte soorten thuisbatterijen. Ze staan bekend om hun hoge energiedichtheid, lange gemiddelde levensduur en snelle oplaadtijden. Dit type batterij is handig als je veel stroom gebruikt in huis of veel apparaten hebt die veel energie nodig hebben. Met deze thuisbatterij kun je de opgewekte zonne-energie optimaal te gebruiken!

Loodbatterijen

Loodbatterijen, ook bekend als loodzuuraccu's, zijn al lang op de markt en daardoor erg betrouwbaar! Ze zijn over het algemeen betaalbaarder dan lithium-ion batterijen, maar hebben een lagere energiedichtheid en een kortere levensduur. Toch kunnen loodbatterijen nog steeds een geschikte keuze zijn, bijvoorbeeld voor huishoudens met een beperkter budget.

Zoutwaterbatterijen

Zoutwaterbatterijen worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Deze batterijen maken gebruik van een elektrolyt op basis van zout water, wat ze veiliger maakt voor mens en milieu. Zoutwaterbatterijen zijn daarmee geschikt voor huishoudens die de voorkeur geven aan een ecologisch verantwoorde oplossing om hun opgewekte stroom op te slaan.


Wat is de beste 10 kWh thuisaccu?

Welke thuisbatterij van 10 kWh de beste is, hangt sterk af van jouw eigen voorkeuren en wensen. Er zijn verschillende merken op de markt, elk met hun eigen specifieke kenmerken. Onderstaand zetten we enkele bekende merken voor je op een rijtje die 10 kWh thuisbatterijen aanbieden.

  1. Tesla Powerwall, Tesla is een erg bekend merk op het gebied van duurzame energie. De thuisbatterij beschikt over een capaciteit van 13,5 kWh, een hoge energiedichtheid en is erg betrouwbaar.
  2. LG Chem, LG Chem biedt een betrouwbare lithium-ionbatterij aan met een capaciteit van 10 kWh. De thuisbatterijen van LG Chem zijn compact en 100% weerbestendig.
  3. Sonnen, de thuisbatterijen van Sonnen zijn beschikbaar vanaf 11 kWh en hebben een modern design. Ook zijn deze thuisbatterijen modulair, waardoor je later meer capaciteit aan jouw thuisaccu kan toevoegen.
  4. Huawei, ook Huawei biedt veilige en betrouwbare thuisbatterijen aan met een capaciteit van 10 kWh. Ook deze batterijen zijn modulair opgebouwd.

Vind de juiste specialist

Ben je benieuwd welke thuisbatterij het beste past bij jouw wensen? Thuisbatterij Nederland staat voor je klaar om te helpen. Vul het formulier hieronder in en ontvang vrijblijvend offertes van maximaal 4 installateurs in jouw regio. Dit geeft niet alleen de kans om de beste prijs te vinden, maar ook om al je vragen te stellen. Zo ben je er zeker van dat je de beste thuisbatterij krijgt die aansluit op jouw specifieke situatie.


Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?

De gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij ligt tussen de 6 en 9 jaar.

Welke thuisbatterij capaciteiten zijn er?

Thuisbatterijen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, waaronder 5 kWh, 10 kWh, 13 kWh, 20 kWh en meer.

Wat kun je met 10 kWh aan opslagcapaciteit?

Met 10 kWh aan opslagcapaciteit kun je overdag opgewekte zonne-energie opslaan en later gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Zo wordt jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderd.

Wat is een modulaire thuisbatterij?

Een modulaire thuisbatterij is een batterij die bestaat uit losse modules. Je kunt het aantal modules aanpassen of extra modules toevoegen op basis van je huidige energiebehoeften.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

>