fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Anker Solix lanceert nieuw thuisbatterijsysteem in de VS
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 29, 2024

29 april 2024, Purmerend - Anker Solix heeft een grote stap gezet in de markt voor thuisenergieopslag met de introductie van het Anker Solix X1 Home Energy Storage System, nu beschikbaar in heel Noord-Amerika. Dit thuisbackup-systeem, dat gebruik maakt van de veilige LFP-chemie, valt op door zijn modulaire ontwerp dat zowel stapelbaar als compact is.

Met de toevoeging van een energie-optimalisator en de capaciteit om uitstekend te functioneren onder een breed scala van temperaturen, zet dit systeem nieuwe standaarden voor het opslaan van energie thuis.

Aanpasbare energieopslag

Het X1-systeem biedt huiseigenaren de mogelijkheid om hun energiecapaciteit aan te passen, met opties variërend van 5 kWh tot 180 kWh en een vermogensoutput van 3 kW tot 36 kW. Elke batterijmodule werkt onafhankelijk dankzij de ingebouwde energie-optimalisator, die de haalbare energie met maximaal 5% verhoogt.

Voorbereid op noodsituaties

De Storm Guard Mode van de X1 is ontworpen om automatisch stroomuitval te detecteren en zich daarop voor te bereiden. In geval van een blackout schakelt het systeem binnen 20 milliseconden over naar een off-grid modus, zodat huishoudelijke apparaten blijven functioneren zonder onderbreking.

Voor langere stroomuitvallen kunnen gebruikers een microgrid vormen met zonnepanelen, waardoor ze continu toegang hebben tot zonne-energie, dag en nacht.

Momenteel staat er geen lancering gepland in Nederland.

Ontworpen voor extreme temperaturen

De X1 thuisaccu presteert uitstekend in zowel extreme kou als hitte, met een capaciteit om 100% vermogen te leveren bij temperaturen van -20°C tot 55°C. Het strakke, minimalistische ontwerp van slechts 15 cm dik past naadloos in elk huisdecor en integreert zowel de vermogens- als de batterijmodules in één enkele, slanke eenheid.

Betrouwbaar en duurzaam

Het systeem is niet alleen ontworpen om efficiënt en flexibel te zijn, maar ook om lang mee te gaan. Anker Solix biedt een garantie van 10 jaar op de batterijmodules, of tot 16,5 MWh aan energiedoorvoer, afhankelijk van wat het eerst komt. Bovendien zorgt de NEMA Type 4 beoordeling voor extra bescherming tegen de elementen.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

 Bronnen 


Misbrener, K. (2024, 19 april). Anker SOLIX releases residential LFP battery system in the U.S. Solar Power World.
https://www.solarpowerworldonline.com/2024/04/anker-solix-releases-residential-lfp-battery-system-in-the-u-s/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>