fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • BMZ Group zet een stap vooruit met Power4Home
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 11, 2024

Purmerend, 11 april 2024 - In de wereld van thuisenergieopslag heeft de vooraanstaande Duitse accufabrikant BMZ Group onlangs een grote stap vooruit gezet met de introductie van Power4Home. Dit nieuwe systeem, ontworpen om huiseigenaren dichter bij energiezekerheid te brengen, gebruikt lithiumijzerfosfaatbatterijen zonder kobalt, bekend om hun hoge energiedichtheid en veiligheidskenmerken. Power4Home is verkrijgbaar in verschillende configuraties, waarbij het grootste model tot 26,7 kWh aan energieopslag biedt.

Duurzaam en aan te passen

Een opvallend kenmerk van Power4Home is de lange levensduur, die meer dan 6.000 cycli beslaat, ondersteund door een garantie van 10 jaar. Voor degenen die meer energie nodig hebben, biedt het de mogelijkheid om tot vier eenheden parallel te koppelen, wat leidt tot een energiereserve van maximaal 106,8 kWh. Dit schaalbare systeem kan zowel aan de wand als op de vloer worden geïnstalleerd, waardoor het aanpasbaar is aan verschillende woonomgevingen.

Veiligheid voorop

Naast efficiëntie is veiligheid een belangrijk aspect. Power4Home bevat een dubbelkanaals veiligheidsarchitectuur die beschermt tegen elektrische incidenten, waardoor het een veilige aanvulling is op moderne huizen. Bewoners in gebieden met extreme weersomstandigheden kunnen het systeem laten upgraden met thermisch beheer, waardoor het optimaal functioneert bij temperaturen van -20 C tot 55 C.

Toekomstperspectieven voor thuisenergieopslag

De lancering van Power4Home door BMZ Group benadrukt de snelle ontwikkeling binnen de industrie van thuisenergieopslag. De vraag naar dergelijke systemen neemt toe omdat meer huiseigenaren hun afhankelijkheid van het energienet willen verminderen en een bijdrage willen leveren aan een duurzamer energievoorziening. Met de opkomst van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind, is de behoefte aan efficiënte en betrouwbare opslagsystemen belangrijker dan ooit.

Uitdagingen en groeipotentie

De energieopslagmarkt staat op het punt aanzienlijk te groeien. Analyses voorspellen een significante uitbreiding tegen 2030, aangedreven door lagere kosten van opslagtechnologie, overheidsstimulansen voor hernieuwbare energie en een groeiende focus op zelfvoorziening en voorbereiding op rampen. Residentiële opslag, zoals Power4Home, speelt een cruciale rol in deze ontwikkeling door overtollige energie op te slaan voor gebruik tijdens piekuren of stroomuitval.

Ondanks het optimisme blijven er uitdagingen bestaan, waaronder de hoge initiële kosten, de noodzaak om de duurzaamheid van de batterijproductie te verbeteren en de complexiteit van het integreren van deze systemen in bestaande stroomnetten. Milieuoverwegingen, met name de winning en afvoer van batterijmaterialen, vragen om duurzamere praktijken en innovatie naar milieuvriendelijkere materialen en recyclingprocessen.

Ook een thuisaccu?

Onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Overweeg jij een thuisbatterij en wil je niet teveel betalen? Dan is vergelijken een uitstekende optie!

>> Ontdek hier hoe jouw ideale thuisbatterij opstelling eruit ziet <<

 Bronnen 


Nowacki, I. (2024, 10 april). BMZ Group Innovates with High-Capacity Residential Energy Storage. yTech.
https://ytech.news/en/bmz-group-innovates-with-high-capacity-residential-energy-storage/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>