fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Briggs & Stratton bengt modulaire thuisbatterij op de markt
Jerry van Es
Gepubliceerd op: mei 7, 2024

7 mei 2024, Purmerend - Briggs & Stratton heeft onlangs de SimpiPHI 6.6 Home Battery System geïntroduceerd, een modulaire thuisbatterij met een capaciteit van 6,65 kWh en een lithium-ferro-fosfaat (LFP) basis. Dit systeem is ontworpen om zowel back-upstroom te leveren als zonne-energie op te slaan, waardoor het een veelzijdige energieoplossing voor thuis is. Momenteel richt de fabrikant zich enkel op huishoudens in de Verenigde Staten.

Prestaties en schaalbaarheid

De SimpiPHI 6.6 thuisbatterij biedt 3,33 kW aan laadvermogen en 6,66 kW aan ontlaadvermogen per eenheid. De batterijen kunnen tot drie eenheden worden gestapeld voor een totale capaciteit van 19,95 kWh en gecombineerde laad- en ontlaadvermogens die verder oplopen. Voor grotere huizen of verhoogde energiebehoeften kan het systeem worden uitgebreid tot meerdere configuraties, die gezamenlijk tot 119,7 kWh kunnen leveren met een maximaal continu vermogen van 84 kW.

In reactie op de gemiddelde stroomuitval van 5,5 uur in de Verenigde Staten, benadrukt Briggs & Stratton dat een enkele batterij van 6,65 kWh voldoende is om een gemiddelde doorlopende belasting van 1,23 kW voor meer dan 10 uur te ondersteunen, uitgaande van een back-upbelasting van 50%. Dit systeem biedt huiseigenaren een betrouwbaar alternatief voor traditionele generatoren, zonder emissies en met minder geluid.

Betaalbaarheid en milieuvoordelen

Het systeem wordt op de markt gebracht als een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met soortgelijke producten van concurrenten.

"De SimpliPHI 6.6 batterij is 25% goedkoper dan die van onze concurrenten, en dat is nog voordat belastingvoordelen worden toegepast," meldt Tom Rugg, senior vicepresident bij Briggs & Stratton Energy Solutions.

Inclusief installatie kost het systeem $10.800, maar met de federale Inflation Reduction Act belastingvermindering kan dit bedrag dalen tot ongeveer $7.560.

Er is gekozen voor een LFP thuisbatterij omdat dit de veiligheid van de batterij aanzienlijk verhoogt, waardoor het risico op thermische problemen of branden afneemt. Met een garantie van meer dan 6.000 laadcycli en UL-certificeringen biedt deze batterij een duurzame en veilige opslagoplossing.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

 Bronnen 


Kennedy, R. (2024, 2 mei). Briggs & Stratton releases 6.6 kWh stackable home battery. Pv Magazine International.
https://pv-magazine.com/2024/05/02/briggs-stratton-releases-6-6-kwh-stackable-home-battery/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>