fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Sterke daling in interesse voor thuisbatterijen bij Vlamingen
Jerry van Es
Gepubliceerd op: juni 25, 2024

25 juni 2024, Purmerend - De belangstelling voor thuisbatterijen onder Vlamingen is sterk gedaald, meldt netwerkbeheerder Fluvius. De hoge kosten maken thuisbatterijen momenteel onrendabel bij de huidige elektriciteitsprijzen. Bovendien heeft de Vlaamse regering de premie voor thuisbatterijen afgeschaft, wat resulteert in een aanzienlijk langere terugverdientijd voor investeerders.

Hoge kosten en lange terugverdientijd

De huidige elektriciteitsprijzen maken de investering in thuisbatterijen minder aantrekkelijk. De afschaffing van de Vlaamse premie heeft de situatie verder verslechterd. Investeerders zien zich nu geconfronteerd met een veel langere terugverdientijd, waardoor de motivatie om in thuisbatterijen te investeren aanzienlijk is afgenomen.

Alternatieve Oplossingen en Soorten Batterijen

Door de veranderde marktomstandigheden overwegen huishoudens nu vaker alternatieve oplossingen voor energieopslag. Thuisbatterijen zijn er in verschillende soorten, waaronder lithium-ion, zoutwater, en loodzuurbatterijen. Lithium-ion batterijen, bekend om hun lange levensduur en prestaties tijdens piekbelastingen, blijven populair maar zijn duur. Zoutwaterbatterijen zijn milieuvriendelijker maar hebben een lagere energiedichtheid, terwijl loodzuurbatterijen goedkoper zijn maar minder geschikt voor huishoudelijk gebruik door hun kortere levensduur en lagere ontladingscapaciteit.

Toekomst van Thuisbatterijen

De toekomst van thuisbatterijen hangt sterk af van beleidsmaatregelen en prijsontwikkelingen. Zonder financiële prikkels zoals subsidies, blijft de markt onder druk staan en zal de adoptie van thuisbatterijen waarschijnlijk beperkt blijven.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

 Bronnen 


Thuisbatterijen vallen uit de gratie | Netto. (z.d.). Tijd.be. https://www.tijd.be/netto/analyse/energie/thuisbatterijen-vallen-uit-de-gratie/10552067.html

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>