fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • JLR onthult draagbare thuisbatterij gemaakt van gebruikte EV-batterijen
Admin
Gepubliceerd op: april 17, 2024

17 april 2024, Purmerend - JLR, bekend om zijn luxe auto's, heeft onlangs een spannende nieuwe stap gezet in duurzame energieoplossingen. Het bedrijf introduceerde zijn eerste draagbare batterij-energieopslagsysteem, ontwikkeld met batterijen die een tweede leven krijgen uit elektrische voertuigen.

Duurzaam en krachtig

Dit nieuwe systeem, een samenwerking met start-up Allye Energy, heeft een opslagcapaciteit van 270 kWh. Dat is bijna genoeg om een gemiddeld Brits huishouden een maand lang van stroom te voorzien. De grootte en het gewicht zijn vergelijkbaar met die van een traditionele dieselgenerator, maar dan veel milieuvriendelijker.

Het hart van elk apparaat bestaat uit zeven gebruikte batterijen afkomstig van plug-in hybride Range Rovers. Interessant is dat deze batterijen geen extra verwerking nodig hebben voordat ze worden ingezet, wat het proces efficiënt en eenvoudig maakt.

Functioneel en veelzijdig

Deze batterijen, hoewel niet meer optimaal voor gebruik in nieuwe auto's vanwege een restcapaciteit van 70-80%, zijn nog steeds perfect inzetbaar voor andere toepassingen. Zo kan één enkele eenheid tot negen plug-in hybride auto's tegelijk opladen.

JLR ziet grote mogelijkheden voor dit systeem om traditionele dieselgeneratoren te vervangen bij evenementen en tests op locaties zonder netwerkverbinding.

Toekomstgericht en verantwoordelijk

Het bedrijf is van plan om dit systeem niet alleen voor eigen gebruik in te zetten, maar stelt het ook beschikbaar voor andere partijen. Zodra de thuisbatterijen hun levensduur hebben bereikt, zorgt JLR voor de recycling, waardoor de ecologische voetafdruk verder wordt verkleind.

Deze ontwikkeling is een voortzetting van JLR's eerdere project met Wykes Engineering, waarbij batterijen van Jaguar I-PACE voertuigen werden gebruikt voor een grootschalig opslagsysteem. Volgens Francois Dossa, directeur strategie en duurzaamheid bij JLR, toont dit project de waarde van hergebruik en innovatie in energieopslag.

Reuben Chorley, directeur duurzame industriële operaties, benadrukt het belang van dergelijke initiatieven voor het realiseren van JLR's doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en het streven naar een koolstofneutraal 2039.

Range rover thuisbatterij

 Bronnen 


George, S. (2024b, april 16). JLR unveils portable energy storage system made with used EV batteries. Edie.
https://www.edie.net/jlr-unveils-portable-energy-storage-system-made-with-used-ev-batteries/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Admin

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>