fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

'ModuleOne' MyGrid thuisbatterij

In een markt als die van energieopslag zijn er veel producenten die de markt willen overnemen met nieuwe ideeën en producten. Ook MyGrid behoort hiertoe en kwam recentelijk met een nieuw product naar buiten. Met een draagbare 'plug-en-play accu', genaamd de ModuleOne wil MyGrid de markt van thuisbatterijen op zijn kop zetten. Op deze pagina gaan we in op de werking van dit product en geven we aan voor welke huishoudens deze geschikt is.

MyGrid 'ModuleOne' - Specs

 • Type accu: LiFePO4
 • Capaciteit: 1,5 kWh
 • Aantal laadcycli: 6.000
 • Gewicht: 12 kilogram
 • Prijs:  € 1.750 (Pre-Order)
 • Land van herkomst: België

Wat de MyGrid ModuleOne uniek maakt is dat het een thuisbatterij met stekker is, ook wel 'plug-en-play' genoemd. Dit houdt in dat je de accu kunt gebruiken door deze direct in het stopcontact te pluggen. Momenteel is de batterij enkel te verkrijgen via een pre-order.

Pas als er genoeg mensen de ModuleOne besteld hebben zullen deze geproduceerd worden. Of dit ook echt gaat gebeuren en wanneer is moeilijk te voorspellen. Voorlopig zijn er nog genoeg modellen te 'pre-orderen'. Dit is enkel mogelijk via Kickstarter.

MyGrid moduleOne

Bron: MyGrid.energy

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Hoe werkt de MyGrid thuisbatterij?

De MyGrid thuisbatterij werkt erg simpel. Het is een draagbare thuisbatterij die je direct kunt aansluiten aan een van de stopcontacten in je huis. Hierdoor zal de accu zich vanzelf opladen. Dit doet het bijvoorbeeld op momenten dat je zonnepanelen meer energie genereren dan dat er op dat moment nodig is. 

De MyGrid thuisbatterij vangt de overtollige stroom op zodat deze op een later moment weer gebruikt kan worden.

Dat is natuurlijk de belangrijkste functie van een thuisbatterij. Wat de MyGrid uniek maakt is dat deze direct aan te sluiten is met een stekker zodat je geen installateur nodig hebt. 

Hiermee is het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een tuinhuisje of camping. Een MyGrid accu heeft wel een zeer beperkte opslagcapaciteit. De 1500 Wh zorgt ervoor dat je een kleine hoeveelheid stroom kunt opslaan. Voor huishoudens die veel minder afhankelijk willen worden van externe energieleveranciers is deze plug en play thuisaccu niet geschikt. Gelukkig zijn er genoeg andere thuisbatterij merken op de markt.


MyGrid 'ModuleOne' | Voordelen + Nadelen 

Nu we de specs en de werking van de MyGrid hebben doorgenomen is het tijd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Voordelen

 • Noodstroom: wanneer de stroom in huis uitvalt en je toch elektriciteit nodig hebt kun je de ModuleOne gebruiken als backup stroom. Dit is wel zo handig, zeker in het geval je apparatuur hebt die niet te lang van het stroom af kan, denk bijvoorbeeld aan een aquarium.
 • Simpel: voor het gebruiken van deze thuisbatterij hoef je niet handig te zijn en je hoeft ook geen externe specialist in te huren. De ModuleOne werkt op een stekker die je direct in het stopcontact kunt pluggen. 
 • Laag in kosten: via Kickstarter kun je de thuisaccu van MyGrid al bestellen voor 1500 euro. Houdt er wel rekening mee dat er pas met de productie wordt begonnen als alle pre-orders besteld zijn.

Nadelen

 • Nieuw product: ondanks dat de leverancier een garantie geeft op 6000 laadcycli, is het bij een nieuw product zoals dit altijd de vraag hoe de prestaties op de langere termijn zullen zijn. Dit type thuisbatterij is nog erg nieuw en veel consumenten kiezen het liefst voor een product dat zich over een langere periode heeft bewezen.
 • Weinig opslag: de opslag limiet van 1500 Wh is erg laag. Voor veel huishoudens is het dan ook meer een gadget dan een volwaardige accu voor energieopslag., de thuisbatterij is ook relatief zwaar; een unit van 2,5 kWh weegt ongeveer 140 kilo.

Hulp nodig bij je nieuwe thuisbatterij?

Op zoek naar een thuisbatterij, maar weet je niet precies wat voor type, model en merk je nodig hebt? Onze ervaren specialisten helpen je hier graag bij. Vul het formulier in en ontvang tot 4 verschillende offertes met daarbij een duidelijk advies en toelichting. Zo ontdek je niet alleen wat je nodig hebt maar profiteer je ook van de laagste prijsgarantie. Belangrijk: Wij zijn onafhankelijk en onze service is kosteloos en vrijblijvend!

Veelgestelde vragen

Wat voor soort accu is de MyGrid ModuleOne?

De ModuleOne is een LFP accu, dit staat voor LiFePO4, wat weer een afkorting is van lithium ijzerfosfaat.

Hoeveel kost de draagbare thuisbatterij van MyGrid?

Momenteel is de batterij te pre-orderen voor een bedrag van 1750 euro. Bij de definitieve lancering zal de prijs verhoogd worden naar €2.000,-. Lees hier meer over de prijs van een thuisbatterij.

Hoe weet ik wat de beste thuisbatterij is voor mijn situatie?

Zonder precies te weten wat je energieverbruik is en hoeveel, en welke zonnepanelen je hebt is dat moeilijk te zeggen. Dit artikel over de beste thuisbatterij geeft hier meer informatie over.

>