fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Thuisbatterij Amsterdam

Thuisbatterij Amsterdam

Jerry van Es

Ben je op zoek naar een installateur of leverancier voor een thuisbatterij in Amsterdam of omgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wegens de stijgende energieprijzen kiezen steeds meer huishoudens ervoor om een thuisbatterij aan te schaffen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het aanschaffen van een thuisbatterij en waar je op moet letten!

Hoe het werkt?

Wij zijn een onafhankelijke vergelijker. Ons doel is het om jou te helpen met het vinden van de beste deal voor jouw thuisbatterij Amsterdam. Dit betekent dat je kundig advies dient te ontvangen, en zeker te weten dat je te maken het met een erkende installateur die beschikt over de juiste kennis. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om niet teveel te betalen. 

Zo werkt het:

  1. We vragen om een aantal gegevens die nodig zijn om je te kunnen adviseren
  2. Jouw gegevens worden met maximaal 4 van onze thuisbatterij partners in Amsterdam gedeeld
  3. Binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvang je de terugkoppeling van onze partners
  4. Je bepaalt zelf of je besluit met een van onze partners samen te werken

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Waarom een Thuisbatterij in Amsterdam?

Het gebruik van thuisbatterijen is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, en met goede reden. Naast het feit dat thuisbatterijen in Amsterdam een efficiënte oplossing bieden voor energieopslag, brengen ze een groot aantal voordelen met zich mee voor zowel huishoudens als het milieu. Hieronder sommen we de voordelen van thuisbatterijen voor je op!

  • Je bespaart op energiekosten. Door jouw eigen opgeslagen energie te gebruiken in plaats van energie van het net te kopen, kun je aanzienlijk besparen op energiekosten.
  • Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Thuisbatterijen verminderen jouw afhankelijkheid van het energienetwerk doordat je jouw eigen opgeslagen energie kunt gebruiken wanneer nodig.
  • Stroombehoud tijdens storingen. In geval van stroomuitval kun je de stroom uit jouw thuisbatterij gebruiken, waardoor je nooit zonder stroom komt te zitten.
  • Milieuvriendelijk. Thuisbatterijen Amsterdam dragen bij aan een duurzamere levensstijl door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Soorten thuisbatterijen

Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Onderstaand zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje.

Lithium-ion batterijen

De lithium-ion batterijen zijn de meest gebruikte thuisbatterijen. Ze staan bekend om hun hoge energiedichtheid en lange levensduur. Deze batterij is geschikt voor vrijwel alle huishoudens met een gemiddeld energieverbruik.

Loodzuur batterijen

Hoewel ze een lagere energiedichtheid hebben dan lithium-ion batterijen, zijn loodzuur batterijen betaalbaarder en sterk. Ze zijn geschikt voor huishoudens met een beperkter budget of die een minder grote energieopslag nodig hebben.

Lithium-ijzerfosfaat batterijen

De lithium-ijzerfosfaat batterijen zijn de nieuwste batterijen op de markt. Ze hebben de langste levensduur en zijn veiliger dan traditionele lithium-ion batterijen. Ze zijn geschikt voor huishoudens die op zoek zijn naar een thuisbatterij met een grote opslagcapaciteit en lange levensduur.

Zoutwater batterijen

Zoutwaterbatterijen zijn milieuvriendelijk en veilig, maar hebben over het algemeen een lagere energiedichtheid en vermogen. Ze zijn geschikt voor huishoudens die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en minder grote energieopslag nodig hebben.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!


Kosten van een thuisbatterij

De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder capaciteit, merk, en installatiekosten. Over het algemeen liggen de kosten voor een thuisbatterij tussen de €3.000 en €10.000. De investering zal zichzelf op lange termijn terugbetalen door de besparingen op energiekosten.

Krijg je subsidie op een thuisbatterij in Amsterdam?

Er zit voor Amsterdamse particulieren geen directe subsidie op de aankoop van een thuisbatterij. Wel heb je in sommige gevallen recht op BTW teruggave wat je een voordeel van 21% oplevert. Daarnaast komen sommige bedrijven in aanmerking voor de EIA subsidie. 

BTW-teruggave

Zowel particulieren als bedrijven hebben recht op BTW-teruggave op de aanschaf en installatie van een thuisbatterij. Dit betekent dat de betaalde BTW teruggevorderd kan worden, wat resulteert in lagere totale kosten.

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Ondernemers kunnen mogelijk profiteren van de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Deze fiscale aftrekregeling biedt direct financieel voordeel aan bedrijven die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energieoplossingen. De EIA kan resulteren in een aanzienlijke verlaging van de winstbelasting door 40% van het geïnvesteerde bedrag af te trekken van de winst.

Lees hier meer over subsidies op thuisaccu's.


thuisbatterij kWh


Offertes voor een thuisbatterij in Amsterdam ontvangen?

Wil je weten wat de kosten zijn voor een thuisbatterij in jouw specifieke situatie? Ontvang vrijblijvend offertes bij ThuisbatterijNederland! Vul simpelweg het onderstaande formulier in en krijg maatwerk offertes die perfect aansluiten op jouw behoeften en wensen.

 Bronnen 


Aan de slag met zonne-energie - Gemeente Amsterdam. (z.d.). Gemeente Amsterdam. https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/aan-de-slag-met-zonne-energie/

Andere steden en locaties:

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

De levensduur van een thuisbatterij varieert, maar de meeste hebben een geschatte levensduur van 10-15 jaar.

Kan ik een thuisbatterij gebruiken om mijn elektrische voertuig op te laden? 

Ja, sommige thuisbatterijen kunnen worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden.

Wat gebeurt er met de opgeslagen energie als ik deze niet gebruik?

De opgeslagen energie blijft in de thuisbatterij totdat deze wordt gebruikt, zelfs als dit enkele dagen of weken duurt

Maken thuisbatterijen geluid tijdens gebruik?

Nee, thuisbatterijen zijn over het algemeen stil tijdens gebruik.

Kan ik een thuisbatterij gebruiken voor noodstroomvoorziening?

Ja, thuisbatterijen kunnen worden gebruikt als noodstroomvoorziening tijdens stroomuitval. Belangrijke apparaten en verlichting kunnen met een thuisbatterij blijven werken.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>