fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

โœ” Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Plug-en-Play Thuisbatterij met stekker

Plug-en-Play Thuisbatterij met stekker

Jerry van Es

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, thuisbatterijen met stekker die je direct in het stopcontact kunt steken. Hoe zit het met zo een 'plug en play' thuisaccu? Op deze pagina leg ik uit hoe het werkt, wat het kost, welke modellen er zijn en voor wie dit type accu geschikt is.

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • Voor een thuisbatterij met stekker heb je geen installateur nodig
 • Er is momenteel nog weinig aanbod van dit type thuisbatterij
 • De opslagcapaciteit van een zogeheten 'plug-en-play' thuisbatterij is erg beperkt

๐Ÿ’ฐ๐Ÿค‘ ThuisbatterijNederland is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd รจn geld! ๐Ÿ’ฐ๐Ÿค‘ 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Wat is een plug-en-play thuisbatterij?

Een plug-en-play thuisbatterij is een thuisbatterij die je door middel van een stekker gemakkelijk kunt aansluiten op het elektriciteitsnetwerk van je woning. Omdat je de batterij direct in het stopcontact kunt steken is er geen ingewikkelde installatie voor nodig.

Het gemak van een draagbare thuisbatterij zorgt ervoor dat vooral mensen met tuinhuisjes en campings gebruik maken van een thuisbatterij met stekker. 

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Thuisbatterij met stekker: Voordelen + Nadelen 

Voordat je besluit om direct een thuisbatterij met stekker aan te schaffen, is het goed om op de hoogte te zijn van zowel de voordelen als de nadelen. Deze hebben we hieronder voor je uitgelicht.

Voordelen

 • Lagere kosten: het kopen van een thuisbatterij vergt normaal gesproken een forse investering. Een 'draagbare thuisbatterij' is echter stukken goedkoper.
 • Geen installatie nodig: een thuisaccu installeren is normaal gesproken vrij ingewikkeld, bij een thuisbatterij met stekker is dat niet het geval.
 • Ook als noodstroom: een plug en play thuisbatterij is altijd te gebruiken als noodstroom. Perfect dus wanneer je op een plek woont waar de stroom regelmatig uitvalt.

Nadelen:

 • Beperkte capaciteit: de capaciteit van deze thuisaccu's is beperkt (1,5 kWh). Hiermee is het een leuke toevoeging maar kun je niet genoeg energie opslaan om onafhankelijk te worden van het stroomnet.
 • Hogere kosten bij meerdere batterijen: je kunt de capaciteit weliswaar verhogen door meerdere plug en play thuisbatterijen te gebruiken. Hierdoor wordt het totale kostenplaatje echter stukken duurder en zijn 'reguliere' thuisbatterijen interessanter en goedkoper.

Hoe werkt een plug en play thuisbatterij?

Een plug-en-play thuisbatterij kun je vergelijken met een hele grote powerbank. In dit geval slaat de plug en play accu de overtollige zonne energie op die worden opgewekt door je zonnepanelen. Zonder thuisbatterij gaat deze stroom tenslotte verloren.

Op het moment dat je zonnepanelen niet genoeg energie genereren zal de plug-en-play thuisbatterij zijn opgeslagen stroom vrijgeven.  Hierdoor hoef je op dat moment geen stroom van het elektriciteitsnet af te nemen en bespaar je dus kosten.

Een thuisaccu met stekker heeft twee unieke kenmerken; 

 • Je hebt geen installateur nodig, je steekt de thuisbatterij direct in het stopcontact
 • De batterij is draagbaar, je kunt hem dus op verschillende plekken gebruiken en ook gemakkelijk meenemen bij een verhuizing

Houdt er echter wel rekening mee dat de capaciteit van een plug en play accu beperkt is (+- 1,5 kWh). De accu zal zeker bij kunnen dragen aan een kostenbesparing, maar wel in mindere mate dan een accu van bijvoorbeeld 15 kWh.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Het huidige aanbod op de markt

Op moment van schrijven is er zeer weinig aanbod van thuisbatterijen met stekker. In Nederland is er zelfs maar een merk/model te verkrijgen op dit moment; de MyGrid ModuleOne. Je kunt deze momenteel echter alleen pre-orderen. Dat houdt in dat er nog geen voorraad is en je de batterij geleverd krijgt wanneer deze is geproduceerd. 

De ModuleOne van MyGrid heeft een opslagcapaciteit van 1500 Wh (1,5 kWh) en is te pre-orderen voor โ‚ฌ1750. 

MyGrid moduleOne

Bron: mygrid.energy

Toch op zoek naar een kwalitatieve thuisbatterij voor jouw woning? Neem dan eens een kijkje in onze shop!

De kosten van een thuisbatterij op stopcontact

Momenteel kun je een thuisbatterij op stopcontact aanschaffen voor โ‚ฌ1.750,-. Dit is een stuk lager dan wanneer je een professionele thuisaccu koopt en laat installeren. Dit komt echter omdat de opslagcapaciteit ook lager is. Wanneer je de prijs verrekent naar het aantal kWh zijn de gebruikelijke thuisbatterij kosten lager dan die van een plug-en-play model.

Advies nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Vraag je jezelf af of een draagbare thuisbatterij de juiste keuze is maar ben je wel op zoek naar een effectieve manier van energieopslag? Geen probleem! Door ons formulier in te vullen kunnen onze specialisten met je mee kijken en je van vrijblijvend advies voorzien. Deze wordt vertaal in de vorm van een offerte.

Maximaal 3 partners van ons kunnen reageren op jou, dus je kunt drie verschillende offertes van thuisaccu installateurs vergelijken zodat je nooit teveel betaald!

 Bronnen 


Ervaar de toekomst van energie met de ModuleOne thuisbatterij. (z.d.). MyGrid. https://www.mygrid.energy/nl

Vanheerentals, M. (2022, 8 november). New plug-and-play home battery makes it easier to store power yourself. IO.
https://innovationorigins.com/en/new-plug-and-play-home-battery-makes-it-easier-to-store-power-yourself/

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

โ€œ

Fleur uit Haarlem

โ€œ

J. Gommers uit Assen

โ€œ

Thom IJben uit Hoorn

โ€œ

Mevr. Lievers uit Best

>