fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Broers uit Utrecht brengen een slimme thuisbatterij genaamd ‘Planetpod’ op de markt
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 22, 2024

In Utrecht hebben twee ondernemende broers, Roel (29) en Maurice van der Ende (26), een innovatieve thuisbatterij genaamd Planetpod ontwikkeld. Deze nieuwe batterij voegt zich bij een groeiende markt van energieopslagoplossingen voor thuisgebruik, die nog klein is maar gestaag groeit. De batterij, met een strak grijszwart ontwerp, is niet alleen een opslagmedium maar ook een slim apparaat dankzij de geavanceerde software die het bevat.

Energie slim opslaan en gebruiken

Oorspronkelijk waren thuisbatterijen vooral nuttig om de energie die zonnepanelen overdag opwekken op te slaan voor gebruik in de avond, wanneer het verbruik het hoogst is. De Planetpod gaat echter een stap verder. Deze batterij maakt gebruik van AI-software die het mogelijk maakt om actief te handelen in elektriciteit, afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen. Dit systeem maakt het voor gebruikers mogelijk om elektriciteit te kopen wanneer het goedkoop is en te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Vooral bij dynamische energiecontracten is dit erg efficient.

Innovatie door ervaring

De broers, die eerder een vergelijkingssite voor elektrische auto’s lanceerden, zagen een gat in de markt van energieopslag. Na zes jaar in de branche ontwikkelden ze de slimme batterij die niet alleen energie opslaat maar ook economisch rendabel kan zijn door het verhandelen van elektriciteit. Roel legt uit dat de batterij snel zichzelf terugverdient, een antwoord op de veelvoorkomende kritiek dat de kosten van thuisbatterijen vaak niet worden terugverdiend binnen hun levensduur.

Uitdagingen en kansen

Ondanks sceptische geluiden uit onderzoek van CE Delft en diverse online bronnen over de rendabiliteit van thuisbatterijen, blijven de broers positief. Ze wijzen op de mogelijkheden om btw terug te vorderen en een restwaarde van de batterij die de economische levensduur kan verlengen. Hun product, dat al in de voorverkoop is gegaan, kost 5790 euro en is vooral gericht op de vroege gebruikers van technologie.

Hoewel thuisbatterijen nu nog vooral voor 'early adopters' lijken te zijn, zijn de broers optimistisch dat hun technologie uiteindelijk even alledaags zal worden als zonnepanelen, mede door voortdurende veranderingen in de energiemarkt.

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>