fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Thuisbatterijen voor bedrijven: Zakelijke thuisbatterij

Thuisbatterijen voor bedrijven: Zakelijke thuisbatterij

Jerry van Es

Op zoek naar een thuisbatterij voor jouw bedrijfspand? Dan ben je aan het juiste adres! In dit artikel vertellen we je alles over zakelijke thuisbatterijen; waarom ze aan te raden zijn, hoe ze energie opslaan, de kosten en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zakelijke thuisbatterij voor bedrijven. Zo weet je zeker dat je een passende keuze maakt.

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • Sommige bedrijven kunnen in aanmerking komen voor subsidie (Energie-Investeringsaftrek)
 • Hoe hoger de opslagcapaciteit van de batterij, hoe meer rendement je eruit haalt

💰🤑 ThuisbatterijNederland is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Waarom een zakelijke thuisbatterij?

Heeft jouw bedrijf te kampen met hoge energiekosten? Dan is het sterk aan te raden om te investeren in een thuisbatterij. Maar ook naast kostenbesparingen biedt een zakelijke thuisbatterij vele voordelen voor bedrijven. Onderstaand hebben we ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!

Verlaagde energierekening

Door energie op te slaan tijdens periodes van lage elektriciteitsprijzen of door gebruik te maken van zonnepanelen, kunnen bedrijven groene energie benutten tijdens piekuren. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op maandelijkse kosten!

Stabiliteit van het netwerk

Thuisbatterijen kunnen helpen om het elektriciteitsnet te stabiliseren door pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit op te vangen. Hierdoor word je als bedrijf minder afhankelijk van de fossiele energie die het openbare elektriciteitsnet aanbiedt.

Duurzaamheid

Bedrijven kunnen hun ecologische voetafdruk verkleinen door opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer nodig. Met behulp van een thuisbatterij word je als bedrijf minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en kun je bijdragen aan een groenere toekomst.

Noodstroomvoorziening

In geval van stroomuitval kan een zakelijke thuisbatterij ook gebruikt worden om belangrijke systemen en processen draaiende te houden. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven waar een continue stroomvoorziening van belang is, zoals datacenters, ziekenhuizen en productiebedrijven.

Wel of geen zakelijke subsidie?

De kans is groot dat jouw bedrijf gebruik kan maken van de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Hiermee kun je 45,5% van de kosten voor de thuisbatterij inzetten als aftrekpost voor de Vennootschapsbelasting. 

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen wil je een zakelijke thuisaccu met subsidie kunnen aanschaffen.

Om in aanmerking te komen voor een EIA subsidie op een thuisbatterij, moet je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 1. Het bedrijf betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting in Nederland
 2. De aangeschafte thuisaccu moet vermeld staan op de Energielijst
 3. De accu dient als opslag voor duurzaam opgewekte energie
 4. De accu heeft een opslagcapaciteit van meer dan 10 kilowattuur (kWh)
 5. De kosten voor de batterij bedragen minimaal €2.500
 6. Het totale aankoopbedrag voor energiezuinige bedrijfsmiddelen valt binnen het maximum van €126 miljoen per kalenderjaar

Hoe werkt een thuisbatterij voor je bedrijf?

Een batterij voor je bedrijf is een slimme manier om zelf opgewekte stroom op te slaan voor een later moment. Maar hoe werkt dat precies? Onderstaand leggen we de werking van de slimme thuisbatterijen aan je uit!

 1. Energieopwekking: Zonnepanelen of andere energiebronnen wekken elektriciteit op, die vervolgens naar het elektriciteitsnet wordt geleid of rechtstreeks wordt gebruikt door het bedrijf.

 2. Energieopslag: Een thuisbatterij slaat overtollige elektriciteit op die niet direct wordt gebruikt door het bedrijf. Deze energie wordt opgeslagen voor later gebruik.

 3. Gebruik van zonne-energie wanneer nodig: wanneer het energieverbruik hoger is en er minder zonlicht is, wordt de opgeslagen groene stroom uit de batterij gebruikt voor het bedrijf, waardoor er minder elektriciteit van het net nodig is.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Kosten zakelijke thuisbatterij

Een zakelijke thuisbatterij kost gemiddeld tussen de €750 en €1.000 per kWh aan opslagcapaciteit. De totale kosten kunnen erg wisselen per bedrijf en worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de batterijcapaciteit, het merk van de thuisbatterij en de installatiekosten. 

Over het algemeen liggen de kosten voor zakelijke thuisbatterijen hoger dan die voor particuliere batterijen omdat bedrijven vaak grotere batterijen nodig hebben om te voldoen aan hun hogere energiebehoeften.

Je kunt gebruik maken van ons formulier als je wil weten wat de precieze kosten zijn van een zakelijke thuisbatterij voor jouw bedrijf.

Waar op letten bij het aanschaffen van een zakelijke accu?

Als je overweegt om een zakelijke accu aan te schaffen, zijn er een aantal factoren die je moet overwegen voordat je een beslissing neemt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste thuisbatterij kiest die bij jouw behoeften past. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

 1. Vermogen en capaciteit, kies een accu met voldoende vermogen en capaciteit om aan de energiebehoeften van jouw bedrijf te voldoen.
 2. Type accu, kies het type accu dat het beste aansluit bij je behoeften. Je kan kiezen uit verschillende soorten, zoals lithium-ion of LiFePo4.
 3. Compatibiliteit, zorg ervoor dat de accu compatibel is met de apparatuur en systemen die je al gebruikt zoals omvormers of andere componenten.
 4. Grootte en gewicht, neem de afmetingen en het gewicht van de accu in overweging en selecteer een model dat geschikt is voor de beschikbare ruimte.
 5. Prijs, vergelijk de kosten van verschillende accu's en kies degene die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.
 6. Kwaliteit, kies voor een accu van betrouwbare kwaliteit en van een gerenommeerd merk om zeker te zijn van een lange levensduur.
 7. Subsidie, ga na of je in aanmerking komt voor een EIA subsidie.
thuisbatterij

Offerte aanvragen voor een zakelijke batterij

Benieuwd welke zakelijke thuisbatterij de beste keuze is voor jouw bedrijf? Bij ThuisbatterijNederland staan we voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het vinden van de perfecte thuisbatterij. Zo weet je zeker dat je een thuisbatterij vindt die perfect aansluit op jouw specifieke situatie en wensen!

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en geniet binnen enkele weken van jouw eigen energieopslag.

 Bronnen 


Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers. (z.d.). RVO.nl.
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eia/ondernemers

Veelgestelde vragen

Waar plaats je een batterij in je bedrijfspand?

Een batterij kan zowel inpandig als uitpandig worden geplaatst, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Wel wordt aangeraden deze in een zo koel- en droog mogelijke ruimte te installeren.

Hoe brandveilig is een thuisbatterij?

Moderne thuisbatterijen worden gemaakt met brandveilige materialen, waardoor het risico op brand aanzienlijk wordt verminderd.

Kies ik voor een vast of dynamisch energiecontract voor mijn bedrijf?

Een vast energiecontract met een vaste energieprijs gedurende een bepaalde periode biedt stabiliteit. Een dynamisch contract met variabele prijzen op basis van marktomstandigheden biedt meer flexibiliteit. Welk contract het beste is, hangt af van je energiebehoeften en risicobereidheid.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>