fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Zonne-energieopslag in Duitsland is afgelopen jaar verdubbeld
Jerry van Es
Gepubliceerd op: januari 28, 2024

Purmerend, 28 januari 2024 - In 2023 heeft Duitsland een aanzienlijke sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van zonne-energieopslag. Zowel het aantal geïnstalleerde batterijen als hun opslagcapaciteit is in slechts één jaar tijd verdubbeld, zo blijkt uit voorlopige gegevens van de Bundesnetzagentur, aangehaald door de zonne-energievereniging BSW.

Explosieve Groei in zonnebatterijen

Vorig jaar zijn er meer dan een half miljoen nieuwe zonbatterijen in Duitsland geïnstalleerd. Hiermee is de markt voor zowel residentiële als commerciële opslag met meer dan 150% gegroeid in 2023.

Een miljoen opslagunits in bedrijf

In heel Duitsland zijn nu meer dan een miljoen zonne-energieopslagunits in gebruik, met een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 12 GWh. Dit staat gelijk aan het gemiddelde dagelijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 1,5 miljoen tweepersoonshuishoudens.

Standaardisatie en politieke Uitdagingen

Carsten Koernig, directeur van BSW, merkt op: “Bij het installeren van nieuwe zonne-energiesystemen op particuliere gebouwen is energieopslag tegenwoordig de norm geworden. Ook bedrijven slaan steeds vaker zonne-energie op, afkomstig van hun eigen daken, om deze dag en nacht te kunnen gebruiken.”

Koernig voegt eraan toe: “Deze positieve ontwikkeling mag echter niet verhullen dat de kansen en potentie van batterijopslag voor het elektriciteitssysteem politiek gezien nog steeds worden onderschat, en dat marktbarrières de wijdverspreide adoptie ervan in de weg staan.”

Toekomst van thuisbatterijen in Duitsland

De vereniging is weliswaar tevreden met de door de Duitse overheid gepresenteerde energieopslagstrategie, maar er is verdere ontwikkeling nodig om batterijen als een onafhankelijke pijler in het elektriciteitssysteem te vestigen. Dit systeem omvat opwekking, netwerken en elektriciteitsverbruik, aldus BSW.

Ook een thuisaccu?

Onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Overweeg jij een thuisbatterij en wil je niet teveel betalen? Dan is vergelijken een uitstekende optie!

>> Ontdek hier hoe jouw ideale thuisbatterij opstelling eruit ziet <<

 Bronnen 


Ivanova, A. (z.d.). Germany's solar battery capacity doubles in 2023. Renewablesnow.com. https://renewablesnow.com/news/germanys-solar-battery-capacity-doubles-in-2023-846621/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>