Energieopslag wordt steeds populairder in ons land. Zeker voor huishoudens met een fors energieverbruik of veel overtallige zonnestroom is een thuisbatterij interessant. Zoek jij een thuisbatterij met 20 kWh opslag? ThuisbatterijNederland.nl helpt je graag verder!
In dit artikel helpen we je met uitvinden welke capaciteit je nodig hebt en uit welke verschillende merken je kunt kiezen.
Samenvatting
Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.
- In de meeste gevallen (meer dan 92%) kun je de btw terugvragen, ook als je al eerder btw hebt teruggevraagd op zonnepanelen
- Bij ThuisbatterijNederland.nl kun je kiezen uit 6 verschillende thuisbatterijen van 20 kWh
- Qua kosten beginnen deze systemen vanaf €6.250,- ecxl. btw
💰🤑 ThuisbatterijNederland is dè expert op het gebied van energieopslag. Wij werken volledig onafhankelijk van energieleveranciers. Zo blijf jij zelf in controle bij wie je energie afneemt.
Meer weten? Ontdek in één minuut wat een thuisbatterij in jouw situatie kost èn oplevert! 💰🤑
Wat kost een 20 kWh thuisbatterij?
Een 20 kWh thuisbatterij kost gemiddeld €6250 exclusief btw en installatie. Prijzen kunnen hoger of lager uitvallen afhankelijk van het merk batterij en de omvormer.
Wij werken met meer dan 6 verschillende batterijmerken, zodat we voor iedere situatie de juiste batterij kunnen aanbieden;
- Sigenergy: Onze favoriet. Dit 5-in-1 systeem beschikt over een uitstekende app en veel verschillende functies.
- Pylontech: De Pylontech H3 thuisbatterij van 20 kWh is een van onze meest verkochte systemen.
- SolarEdge: Voor veel consumenten met zonnepanelen een bekend Israëlisch merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit producten.
- Enphase: Dit bedrijf zette de zonne-industrie op zijn kop door de ontwikkeling van micro-omvormers. Deze zelfde micro-omvormers zitten ook in de batterijen van Enphase. Elke batterij heeft een opslag van 5 kWh. Door 4 batterijen aan elkaar te schakelen krijg je een thuisbatterij met 20 kWh capaciteit.
13 dagen de koelkast aanzetten
37 keer de was doen
+- 400 uur je laptop van stroom voorzien
Minimaal 166 uur TV kijken
Wat kun je met 20 kWh?
Om een inschatting te krijgen van wat je daadwerkelijk in huis kunt met deze capaciteit hebben we hiernaast een handige tabel gemaakt.
Als je hulp nodig wil van een specialist bij het berekenen van de juiste capaciteit, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Wanneer heb je een thuisaccu van 20 kWh nodig?
Wij adviseren in het algemeen enkel 20 kWh capaciteit aan huishoudens met meer dan 18 zonnepanelen en een bovengemiddelde hoeveelheid overtallige zonnestroom. Een thuisbatterij van 20 kWh is behoorlijk veel. De meeste huishoudens zullen aan ongeveer 15 kWh genoeg hebben.
Voor een nauwkeurig advies kijken we naar het totale energieverbruik per jaar en het aantal Wattpiek van de gehele zonnepanelen installatie.
Wij zijn ook actief op Youtube! Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom thuisaccu's? Volg dan ons kanaal!
Profiteer van btw teruggave
Wist je dat je, wanneer je over een dynamisch energiecontract beschikt, bijna altijd recht hebt op btw teruggave? Op een thuisbatterij van 20 kWh kan dat zomaar een paar duizend euro schelen!
ThuisbatterijNederland.nl werkt samen met De Centrale. Zij zijn gespecialiseerd in het indienen van de btw teruggave, zodat jij dat niet zelf hoeft te doen.
Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...
Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie?
Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!
Belangrijke punten om op te letten bij een 20 kWh batterij
Een thuisbatterij vergt een forse investering. Daarom is het belangrijk dat je deze keuze niet te overhaast neemt. Hieronder geven we een aantal belangrijke punten waar je op moet letten zodat je zeker weet dat je een juiste keuze maakt.
- 1-fase of 3-fase? Zorg dat de thuisbatterij aansluit bij de aansluiting die je hebt.Als je niet weet over welke aansluiting je beschikt, kun je kijken op de facturen van je energieleverancier. Hierin staat of je over een 1-fase of 3-fase aansluiting beschikt. De meeste mensen die voor 20 kWh opslag kiezen hebben overigens een 3-fase aansluting.
- Erkende installateur? Zorg dat het bedrijf werkt met erkende installateurs die voldoende ervaring hebben met het installeren van thuisbatterijen. Zonnepanelen en batterijen zijn echt compleet anders. Bij een thuisaccu moet er veel meer werk gedaan worden in de meterkast. Hier heb je een professionele electricien voor nodig.
- ZZP'er of bedrijf? Kies jij voor een zelfstandige ondernemer of een (groot) bedrijf. Beide hebben voor- en nadelen. Wanneer je samenwerkt met een zelfstandige betaal je waarschijnlijk een paar honderd euro minder. Je loopt echter ook meer risico. Je bent tenslotte volledig afhankelijk van één persoon. Als er iets met deze persoon gebeurd is het lastig om nog hulp te krijgen of beroep te doen op je garantie.
20 kWh thuisbatterij nodig? Laat je adviseren!
Een batterijsysteem is best complex. Sluit je de zonnepanelen direct aan op de (hybride omvormer van de) batterij of juist niet? Is je huidige omvormer al geschikt om te koppelen aan een thuisbatterij? Stuk voor stuk vragen waar onze adviseurs je bij kunnen helpen.
Als je behoefte hebt aan vrijblijvend advies of een passende offerte, kun je gebruik maken van ons formulier. Vul deze in om direct in contact te komen met ThuisbatterijNederland.nl!
Veelgestelde vragen
Voor residentiële situaties is 50 kWh de maximale opslagcapaciteit. Voor bedrijven en grootverbruikers in de agrarische sector wordt vaak gebruik gemaakt van batterijcontainers.
Een thuisaccu gaat over het algemeen minimaal 15 jaar mee. De fabrikant biedt vaak een productgarantie van 7-10 jaar.
Er zijn meer dan tientallen fabrikanten en merken actief op de markt. Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste thuisbatterijen van dit moment.
Er zijn meerdere soorten thuisbatterijen, waaronder lithium-ion, LFP, zoutwater en loodzuur batterijen.