fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Thuisbatterij merken

Thuisbatterij merken

Jerry van Es

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

 • In het top segment zien we merken uit verschillende landen; China, Duitsland en Amerika
 • Het is belangrijk dat een producent een stabiele bedrijsvoering heeft zodat er bij eventuele toekomstige problemen een support afdeling is
 • Laat je adviseren over welke thuisbatterij het best bij jou past

💰🤑 ThuisbatterijNederland is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ontdek hoe rendabel een thuisbatterij is in jouw situatie

Welke merken thuisaccu’s zijn er? Onze top 5

Er zijn verschillende thuisbatterij merken en modellen beschikbaar, elk met hun eigen specificaties en voordelen. Onderstaand zetten we de beste merk thuisbatterijen en hun specifieke kenmerken voor je op een rijtje. Zo krijg je een beter beeld bij het aanbod en welk merk het beste voldoet aan jouw eisen!

Let op: om te bepalen welke thuisaccu het best aansluit op jouw wensen is het verstandig om ons of een andere specialist te raadplegen. Wij of zij kunnen je helpen met het berekenen of je thuisbatterij rendabel is of niet. Het team van

Het team van ThuisbatterijNederland staat klaar om je vrijblijvend en kosteloos te adviseren. Vul ons formulier in en je hoort binnen 24 uur van ons terug.

1. Huawei

huawei logo

Huawei, een bekende naam in de wereld van technologie, biedt ook modulaire thuisbatterijen. Met een capaciteit van 5 kWh per module zijn Huawei's batterijen compact en gemakkelijk te installeren. Het modulaire ontwerp maakt ze perfect voor degene met flexibele behoeften, aangezien deze batterij op elk moment kan worden uitgebreid.

De fabrieksgarantie van tien jaar geeft vertrouwen en de prijzen zijn marktconform. Hoewel de kosten van een thuisaccu van Huawei hoger liggen dan gemiddeld, is het  ongetwijfeld een van de beste thuisbatterij merken op de markt.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium ijzerfosfaat
Capaciteit: 5 - 15 kWh
Geschatte prijs: tussen €4.000 en €10.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

2. LG

lg thuisbatterij

LG is de marktleider in de productie van Lithium-ion batterijen. Net als de andere merken biedt LG een garantie van 10 jaar, wat vertrouwen geeft in de duurzaamheid van hun producten. Het lichtgewicht ontwerp en mooie design van LG's thuisbatterijen zorgt ervoor dat ze makkelijk geplaatst kunnen worden in huiselijke omgevingen.

Wat ook een voordeel is, is dat ze meerdere capaciteiten thuisbatterijen aanbieden om aan verschillende behoeften te voldoen.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 6,5 - 16 kWh
Geschatte prijs: tussen €2.400 en €8.700
Geschatte levensduur: 20 jaar

3. SonnenBatterie

SonnenBatterie streeft naar schone en betaalbare zonne-energie voor iedereen. Met al verschillende prijzen voor innovatieve producten en snelle groei, is Sonnen een betrouwbare keuze. Ook deze Duitse thuisbatterij beschikt over een verwachte levensduur van 20 jaar en een garantie van 10 jaar.

De Sonnen thuisbatterij is geschikt voor huishoudens die veel vermogen en capaciteit nodig hebben, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische auto of het aandrijven van een warmtepomp.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 11 - 55 kWh
Geschatte prijs: vanaf €3.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

4. Tesla Powerwall

tesla powerwall

Tesla, bekend om zijn elektrische auto's, is al langer actief in de wereld van zonne energie. Zo biedt het bedrijf van Elon Musk na zonnepanelen nu ook een thuisbatterij aan; de Tesla Powerwall. Met een capaciteit van 13,5 kWh kan deze batterij voldoende energie opslaan om een gemiddeld huishouden van stroom te voorzien tijdens piekmomenten of stroomuitval.

De Tesla Powerwall heeft een compact en minimalistisch design, waardoor het niet verborgen hoeft te worden. De geschatte levensduur van 20 jaar maakt het een aantrekkelijke keuze, maar de Tesla thuisbatterij is wel aan de dure kant.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 13,5 kWh
Geschatte prijs: Ongeveer €8.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

5. Senec

Senec is een van de meest populaire merken voor thuisbatterijen. Wat Senec onderscheidt van vele andere merken, is de mogelijkheid om hun thuisbatterijen modulair uit te breiden. Je kunt tot 4 batterijmodules parallel schakelen, waardoor je een totale capaciteit van 18 kWh of zelfs 36 kWh kunt bereiken. Een ander opmerkelijk kenmerk van Senec is dat je de garantie van 10 jaar kan verlengen tot een garantie van 20 jaar. 

Bovendien heeft Senec een van de hoogste laad-/ontlaadsnelheden in de sector, waardoor hun batterijen enorm duurzaam zijn. Als laatste is Senec compatibel met alle merken zonnepanelen, wat deze batterij een aantrekkelijke optie maakt!

Kenmerken

Soort batterij: Lithium
Capaciteit: 4,5 - 36 kWh
Geschatte prijs: Vanaf €4.600
Geschatte levensduur: 20 jaar


Overige merken die de moeite waard zijn;

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en ontdek binnen 1 minuut of een thuisbatterij voor jou interessant is. 

Dit is volledig vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Wat is het beste merk thuisbatterij?

Het beste merk thuisbatterij is afhankelijk van jouw specifieke woonsituatie en behoeften. Er is niet één merk dat geschikt is voor iedereen. Daarom raden we aan om advies in te winnen bij een specialist op het gebied van thuisaccu merken.

Een specialist kan jouw specifieke situatie beoordelen en aanbevelingen doen op basis van factoren zoals jouw energieverbruik, de beschikbare ruimte voor installatie, de compatibiliteit met jouw zonnepanelen omvormer en jouw budget. Met behulp van dit advies weet je zeker dat je de voor juiste thuisbatterij kiest!

Wil jij advies ontvangen? Vul dan vrijblijvend ons formulier in en krijgt tot 4 offertes van geschikte thuisbatterij aanbieders. Op deze manier kun je niet alleen de beste prijs vinden, maar ook profiteren van het professionele advies van de experts.

Zij kunnen jou helpen met alle vragen rondom thuisaccu merken!

thuisbatterij

Tips bij het kiezen van een thuisaccu

Er zijn vele merken en uitvoeringen van thuisbatterijen op de markt. Vooral Chinese merken zien we steeds vaker voorbij komen. Een geschikte thuisbatterij vinden kan dan ook een uitdaging zijn. Onderstaand zetten we een aantal tips voor je op een rijtje om je te helpen bij deze belangrijke beslissing!

 1. Kies de juiste opslagcapaciteit

  Het is belangrijk om de opslagcapaciteit van je thuisbatterij af te stemmen op je stroomverbruik en de opbrengst van je zonnepanelen. Zorg ervoor dat de batterij groot genoeg is om overdag de overtollige energie op te slaan.

 2. Kies het juiste type batterij

  Er zijn niet alleen verschillende merken van thuisbatterijen op de markt maar ook een drietal soorten. De beste zijn de lithium-ion en zoutwater thuisbatterijen. Lithium-ion thuisbatterijen zijn compact, efficiënt en hebben over het algemeen een lange levensduur.

  Zoutwater batterijen staan bekend om hun milieuvriendelijkheid, maar hebben een iets lagere energiedichtheid dan lithium-ion batterijen. Kies het type dat het beste bij jouw behoeften past.

 3. Let op het aantal laadcycli

  De levensduur van een thuisbatterij wordt vaak bepaald door het aantal laadcycli dat deze aankan. Batterijen met een groter aantal laadcycli gaan langer mee. Overweeg dus een batterij met een hoog aantal laadcycli om lang te kunnen genieten van jouw thuisbatterij.

 4. Vergelijk prijzen en aanbieders

  Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het aan te raden om de prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken. Dit helpt je de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden en ervoor te zorgen dat je een betrouwbare thuisbatterij krijgt.

 5. Ingebouwde omvormer

  Batterijen met een zogeheten hybride omvormer kosten vaak meer. Het is echter een perfecte oplossing voor ieder die nog geen zonnepanelen heeft. De hybride omvormer regelt namelijk zowel de zonnepanelen als de thuisbatterij. Hierdoor hoef je dus geen twee aparte omvormers aan te schaffen.

Het oordeel

We hebben een aantal merken van thuisbatterijen op een rij gezet waarvan zowel onze installateurs als de consument erg positief over is. Dit zegt echter nog niet heel veel. De ontwikkelingen volgen zich in razend hoog tempo op. Modellen en merken die nu het best presteren kunnen over 3 jaar alweer ingehaald zijn door de nieuwste technologieën.

In werkelijkheid is het heel erg belangrijk om een goed beeld te krijgen van je woonsituatie. Denk hierbij aan de hoeveelheid overtollige stroom waarmee je te maken hebt, de energiebehoefte en het piekvermogen. Ook is er niet altijd ruimte voor de juiste thuisbatterij waardoor een ander model of merk toch opeens aantrekkelijker wordt.

Om je hierin te helpen kun je via ons gratis offertes ontvangen van verschillende erkende installateurs in jouw regio.

Dit is snel, gemakkelijk en financieel aantrekkelijk! Door prijzen en voorwaarden te vergelijken voorkom je namelijk dat je teveel betaalt.

 Bronnen 


Powerwall | Tesla Nederland. (z.d.). tesla.com.
https://www.tesla.com/nl_nl/powerwall

Residentieel - FusionSolar Nederland. (z.d.). https://solar.huawei.com/nl/professionals/residential

sonnen. (z.d.). Homepage | Sonnen.
https://sonnen.nl/

Veelgestelde vragen over thuisbatterij merken

Welke thuisbatterij merken zijn het beste voor zonnepanelen?

De beste batterijen voor zonnepanelen presteren hoog op zowel opslagcapaciteit, piekvermogen, levensduur en garantie. In de meeste gevallen adviseren wij lithium-ionbatterijen van gerenommeerde merken zoals LG en Huawei.

Is er sprake van subsidie op de thuisbatterij?

Op dit moment zijn er geen subsidies beschikbaar voor thuisbatterijen. Hier zal naar verwachting in de komende jaren verandering in komen.

Waar plaats je een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kun je het beste plaatsen in een koele, goed geventileerde ruimte, zoals een garage of technische ruimte. Een thuisbatterij met een IP55 keuring is ook tegen water bestand. Verschillende thuisbatterij merken leveren modellen met een IP66 keuring. Deze zijn officieel waterbestendig maar zijn niet goed bestand tegen buitenomstandigheden.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>