fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Thuisbatterij van 30 kWh (prijs en advies)

Thuisbatterij van 30 kWh (prijs en advies)

Jerry van Es

Heb jij een groot aantal zonnepanelen, waardoor je veel stroom moet terugleveren? Een 30 kWh thuisbatterij biedt voldoende capaciteit om deze stroom op te slaan. Hiermee voorkom je terugleverkosten en kun je ook in de winter optimaal profiteren van dynamische energietarieven. In dit artikel delen we alle informatie en kun je een op maat gemaakte prijs opvragen.

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

  • De prijs van een thuisbatterij met 30 kWh opslag begint bij ongeveer €8.400 excl. btw en installatie
  • Om optimaal te profiteren van deze capaciteit adviseren wij een hybride omvormer van minimaal 10 kW
  • Het is ook mogelijk om een deel van de capaciteit te reserveren voor noodstroomvoorziening

💰🤑 ThuisbatterijNederland is dè expert op het gebied van energieopslag. Wij werken volledig onafhankelijk van energieleveranciers. Zo blijf jij zelf in controle bij wie je energie afneemt.

Meer weten? Ontdek in één minuut wat een thuisbatterij in jouw situatie kost èn oplevert! 💰🤑

>> Doe de vrijblijvende check

Wat is de prijs van een 30 kWh thuisbatterij?

De prijs van een 30 kWh thuisbatterij begint bij ongeveer €8.400. Dit is exclusief eventuele installatiekosten en btw. De btw is in de meeste gevallen terug te vragen van de belastingdienst.

Sommige merken zijn duurder dan anderen, waardoor de prijs per fabrikant kan verschillen. Hoewel we bij ThuisbatterijNederland.nl enkel met bekende en kwalitatieve merken werken, zijn er nog steeds prijsverschillen. Dat komt omdat sommige systemen een ingebouwde omvormer hebben of andere functionaliteiten die van invloed zijn op de prijs. 

20 dagen koelen en vriezen

Meer dan 50 wasjes draaien

+- 600 uur werken op je computer

250 uur je favoriete serie kijken

Wat kun je met 30 kWh?

Om een inschatting te krijgen van wat je daadwerkelijk in huis kunt met deze capaciteit hebben we hiernaast een handige tabel gemaakt.


Als je hulp nodig wil van een specialist bij het berekenen van de juiste capaciteit, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

3-fase 30 kWh thuisbatterij 

In Nederland maken we gebruik van 1-fase en 3-fase aansluitingen. Zeker de afgelopen jaren begint 3-fase de standaard te worden. Dat komt omdat we steeds meer elektrische apparaten gebruiken, zoals warmtepompen en elektrische kookfornuizen. Een 3-fase 30 kWh thuisbatterij zorgt ervoor dat de belasting verdeeld wordt over 3 verschillende fasen.

Hoewel het mogelijk is om een 30 kWh thuisaccu aan te sluiten op een 1-fase aansluiting, is dit niet iets wat wij adviseren. Mensen die een enkelfase aansluiting hebben hebben vaak een omvormer met 5 kW vermogen. Dit betekent dat het 6 uur duurt om een 30 kilowattuur batterij op te laden.

Dit is te langzaam. Als je zoveel opslag nodig hebt, dan is het verstandig om over te stappen op een 3-fase aansluiting.

Minder opslagcapaciteit nodig? Kies voor 10 kWh, 15 kWh of 20 kWh.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!


Wel of geen 30 kWh thuisbatterij kopen?

Dat het kopen van een thuisbatterij veel voordelen biedt is duidelijk. Maar een batterij van 30 kWh is behoorlijk fors. Wanneer heb je dat nou nodig? Er zijn verschillende redenen om voor een forse capaciteit te kiezen.

  • Groot aantal zonnepanelen: Wanneer je veel zonnepanelen hebt (20+), heb je waarschijnlijk ook veel overtollige zonnestroom. Het wordt steeds minder interessant om deze terug te leveren. In plaats daarvan kun je het ook opslaan. Hiermee voorkom je niet alleen terug-leverkosten, maar ben je ook nog eens grotendeels zelfvoorzienend.
  • Dynamisch energiecontract: Een thuisbatterij in combinatie met een dynamisch contract is zeer aantrekkelijk. Je kunt hierdoor namelijk altijd goedkope stroom opslaan, zodat je deze op duurdere momenten kan gebruiken, of als je het neit nodig hebt, terug te leveren voor een aantrekkelijk tarief. Hoe hoger de capaciteit van de accu, hoe hoger het rendement.
  • Noodstroom: Als het belangrijk is dat alles in huis blijft werken, ook bij stroomuitval, dien je een backup box te hebben. Maar als de stroom uitvalt op het moment dat de batterij net is ontladen, heb je hier weinig aan. Gelukkig is het bij sommige batterijen (zoals Sigenergy) mogelijk om standaard een deel stroom te reserveren voor dit soort gevallen. Dit gaat natuurlijk ten koste van de bruikbare capaciteit, waardoor veel mensen voor een grotere thuisbatterij kiezen , zoals een 30 kWh. Hierbij kun je gemakkelijk de thuisbatterij gebruiken als noodstroom.

Advies nodig van een specialist?

Energieopslag is best wel ingewikkeld. Daarom helpen wij je graag verder, om een juiste batterij te adviseren voor jouw exacte situatie. Zo weet je zeker dat je batterijcapaciteit precies is gematcht op je eigen verbruik en opwekking. Ons advies is uiteraard vrijblijvend. 

Wil je weten wat voor systeem goed bij jouw huishouden past en wat dat zou gaan kosten? Doe de check en je komt er direct achter! Vul hier het formulier in voor advies op maat!


Veelgestelde vragen

Zit er subsidie op?

Dat hangt er vanaf. Particulieren kunnen in de meeste gevallen aanspraak maken op btw teruggave. Als de batterij zakelijk wordt aangeschaft dan is er een mogelijkheid tot een EIA subsidie. 

Kan ik de 30 kWh later uitbreiden?

Ja, in bijna alle gevallen geldt dat de thuisaccu modulair is. Dat betekent dat je deze nog kunt uitbreiden. Houdt er wel rekening mee dat je dit doet binnen de 1e 3 levensjaren van de accu, zodat de verschillende modules gebalanseerd blijven.

Zijn thuisbatterijen veilig?

Ja, de batterijen die wij aanbieden en installeren wel; vandaar dat deze ook worden ondersteund door de verzekeraars in Nederland.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat klanten over ons zeggen

Frans

Wormer


Werkelijk zeer vakbekwame mannen die zeer relaxed zijn en fantastisch werk geleverd hebben ook in de groepenkast...Ook netjes gewerkt en geen spoortje vuil achtergelaten. Ook relaxed in de communicatie.

Anco

Rozenburg


Alles is prima verlopen
Installatieteam was vriendelijk en dacht goed mee over perfecte plek voor mijn thuisbatterij.
Nadat alles goed werkte hebben ze een tevreden klant achtergelaten

Cees

Purmerend


Jerry van thuisbatterij is behalve deskundig ook super meedenkend en behulpzaam  Een aanrader op het gebied van thuisbatterijen aanbieders.

Wij staan voor je klaar

  • Ontvang gratis en vrijblijvend advies
  • Gecertificeerde specialisten
  • Ruim 7 jaar ervaring
>