fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • ‘Nexus” Thuisbatterij van Zonneplan Betaalt Zichzelf Terug
Jerry van Es
Gepubliceerd op: januari 19, 2024

Purmerend, 19 januari 2024 - Zonneplan, een bekende speler in de energiemarkt, heeft vandaag de Nexus-thuisbatterij geïntroduceerd. Deze nieuwe thuisbatterij, die gebruikmaakt van een AI-platform, is ontworpen om bij te dragen aan het stabiliseren van het energienet en biedt mogelijkheden voor energiebeheer voor de consument.

AI: de Slimme Kern van de Nexus

Wat maakt de Nexus zo bijzonder? Wel, het draait allemaal om AI. Deze technologie stelt de batterij in staat om slim te reageren op de ups en downs van de energiemarkt. Stel je voor: de thuisaccu laadt op wanneer de energie goedkoop is en levert energie terug wanneer dat het meest lucratief is.

Het Ontwerp: Praktisch en Innovatief

Joris Berendschot, de man achter het AI-platform van Zonneplan, legt uit dat hun systeem, Powerplay, constant de energiemarkt in de gaten houdt. Het mooie aan de Nexus is dat hij niet alleen slim is, maar ook flexibel. Je kunt modules van 5 kWh stapelen naar behoefte, en de hele unit wordt bestuurd door een slimme module, compleet met een 4G-verbinding.

Wat Betekent Dit Voor Jouw Portemonnee?

De Nexus thuisbatterij, beginnend bij €5990 voor de 10 kWh-versie, zou volgens Zonneplan jaarlijks zo'n €950 kunnen besparen. Dit betekent dat de terugverdientijd ongeveer 6,5 jaar is. Grotere versies bieden volgens de fabrikant nog meer besparingsmogelijkheden.

Niet Alleen voor Thuisbatterijen

Het hele idee stopt niet bij de thuisbatterij. Zonneplan's AI, Powerplay, gaat ook zonnepanelen van duizenden huishoudens slim aansturen. En in de toekomst? Misschien ook jouw warmtepomp of airco. Met de lancering van de Nexus-thuisbatterij zet Zonneplan een flinke stap vooruit. Het is niet alleen een technologische vooruitgang.

Ook een thuisaccu?

Onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Overweeg jij een thuisbatterij en wil je niet teveel betalen? Dan is vergelijken een uitstekende optie!

>> Ontdek hier hoe jouw ideale thuisbatterij opstelling eruit ziet <<

 Bronnen 


Poort, F. (2024, 17 januari). AI-thuisbatterij laadt bij pieken en levert bij dalen: verdient zichzelf terug.
https://www.bright.nl/nieuws/1174122/ai-thuisbatterij-zonneplan-laadt-bij-pieken-en-levert-bij-dalen-verdient-zichzelf.html

Zonneplan presenteert thuisbatterij Nexus voor consumenten met én zonder zonnepanelen. (z.d.). Solar Magazine.
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i36378/zonneplan-presenteert-thuisbatterij-nexus-voor-consumenten-met-en-zonder-zonnepanelen

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>