fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Australiërs kiezen massaal voor thuisbatterijen
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 15, 2024

15 april 2024, Purmerend - Steeds meer Australiërs ontdekken de voordelen van thuisbatterijen, nu de technologie betaalbaarder wordt en de energieprijzen stijgen. Uit recent gepubliceerde cijfers van Sunwiz blijkt dat in 2023 maar liefst 57.000 batterijen landelijk zijn geïnstalleerd, een stijging van 21% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De opkomst van thuisopslag

Met in totaal meer dan 250.000 geïnstalleerde batterijsystemen in Australische huizen, wat overeenkomt met ongeveer 2770 megawattuur aan capaciteit, is duidelijk dat de interesse in thuisbatterijen blijft groeien. "Huishoudens zien steeds meer het economische voordeel van lokale opslag," zegt Warwick Johnston, directeur van Sunwiz.

Snellere terugverdientijd

Johnston meldt dat de terugverdientijd voor standaard batterijsystemen is gedaald naar zeven tot acht jaar, mede dankzij lagere aanvangskosten. "De prijzen van batterijen dalen, terwijl de elektriciteitsprijzen flink stijgen en de vergoedingen voor overtollige zonne-energie blijven dalen," legt hij uit. Deze combinatie van factoren maakt de investering in batterijen steeds aantrekkelijker.

Subsidies kunnen helpen

Ondanks de groei blijven de hoge initiële kosten voor veel gezinnen een struikelblok. Johnston pleit daarom voor meer subsidies die het voor gezinnen gemakkelijker moeten maken om de overstap te wagen. Ook Heidi Lee Douglas van de belangenorganisatie Solar Citizens benadrukt de noodzaak van subsidies: "Met gerichte financiële ondersteuning kunnen meer huishoudens profiteren van de kostenbesparende kracht van batterijopslag."

Australiërs kiezen massaal voor thuisbatterijen

Australië is koploper in de wereld als het gaat om het gebruik van zonne-energie door huishoudens, maar slechts weinigen beschikken over een thuisaccu.

Toekomstige economische voordelen

Naarmate meer huishoudens elektrische systemen aannemen voor zowel hun verwarming als hun vervoer, zullen de economische voordelen van batterijsystemen alleen maar toenemen. Johnston adviseert geïnteresseerden om de informatie van de Clean Energy Council te raadplegen en contact op te nemen met erkende zonneretailers voor meer informatie.

 Bronnen 


Battery boom: More Australians get storage after power prices rise - InDaily. (2024, 10 april). https://www.indaily.com.au/business/energy/2024/04/11/battery-boom-more-australians-get-storage-after-power-prices-rise

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>