fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Nieuwe eenvoudige registratie voor thuisbatterijen op energieleveren.nl
Jerry van Es
Gepubliceerd op: mei 8, 2024

8 mei 2024, Purmerend - Eigenaren van thuisbatterijen kunnen nu hun apparaten tot 1 megawatt afzonderlijk registreren op de website energieleveren.nl. Deze update, die het proces aanzienlijk vereenvoudigt, biedt een grondig overzicht en draagt bij aan een beter beheer van de energienetten. Eerder was het alleen mogelijk om de aanwezigheid van een thuisbatterij aan te geven met een simpel vinkje tijdens de registratie van zonnepanelen.

Registratie verplicht

Volgens Netbeheer Nederland, de vereniging van alle elektriciteits- en gasnetbeheerders, is het registreren van deze apparaten verplicht onder Europese verordeningen zoals de Requirements for Generators (RfG) en de Demand Connection Code (DCC). Deze regels helpen om het elektriciteitsnet betrouwbaar en efficiënt te houden.

Vernieuwd systeem is gemakkelijker

Sinds de zomer van 2022 moeten alle consumenten en bedrijven die energie opslaan in een thuisbatterij of ander energieopslagsysteem deze registreren. De recente wijzigingen in de Nederlandse Netcode elektriciteit vereisen nu een gedetailleerdere aanpak. Gebruikers kunnen nu alle details van hun batterij invoeren, in plaats van alleen aan te geven dat er een opslagsysteem aanwezig is.

Als gebruikers eerder hebben aangegeven dat zij een opslagsysteem hebben door het vinkje ‘Opslag aanwezig’ aan te kruisen, zullen ze door hun netbeheerder worden benaderd om de aanwezigheid van een thuisbatterij te bevestigen en deze indien nodig apart te registreren. Dit nieuwe proces is een essentiële stap richting een duurzamer en efficiënter gebruik van energie in huishoudens.

Om te beginnen, moeten gebruikers een persoonlijk account aanmaken op energieleveren.nl. Vanaf daar is het invullen van de installatiegegevens snel en eenvoudig.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

 Bronnen 


Van Gastel, E. (2024b, mei 8). Verplichte registratie thuisbatterij: website energieleveren.nl vernieuwd. Solar Magazine.
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i37394/verplichte-registratie-thuisbatterij-website-energieleveren-nl-vernieuwd

Franx, L. (2024, 7 mei). Website Energie Leveren laat gebruikers thuisbatterijen apart registreren. Tweakers.
https://tweakers.net/nieuws/221688/website-energie-leveren-laat-gebruikers-thuisbatterijen-apart-registreren.html

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>