fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

Nexus Zonneplan thuisbatterij

Zonneplan, een landelijke leverancier en installateur van zonnepanelen, heeft nu ook zijn eigen thuisbatterij op de markt gebracht. Met de Zonneplan Nexus wil het bedrijf bijdragen aan een snellere energietransitie in Nederland. De Nexus thuisbatterij heeft een minimale accucapaciteit van 10 kWh maar is ook verkrijgbaar in een opslagcapaciteit van 15 of 20 kWh. De batterij van Zonneplan maakt gebruik van een AI-platform genaamd Powerplay. Dit systeem moet ervoor zorgen dat de accu precies weet wanneer deze moet opladen of juist ontladen. 

Dit zorgt voor een extra mate van efficiëntie waardoor de thuisbatterij zich sneller moet terugverdienen.


Wat kost een Zonneplan Nexus thuisbatterij?

De prijs van een Nexus thuisbatterij van Zonneplan bedraagt minimaal €5.990,- voor 10 kWh capaciteit, €6.990 voor 15 kWh en €7.990 voor de 20 kWh variant. Deze bedragen zijn inclusief btw. Het is vaak mogelijk om de btw terug te vragen. 

Deze prijzen komen redelijk overeen met de gemiddelde kosten van thuisaccu's in Nederland.

>> Op basis van jouw woonsituatie kijken we graag met je mee welke thuisaccu het meest geschikt is. Vul hier ons formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Specificaties

  • Type accu: LFP (LiFePO4)
  • Opslag: 10 kWh, 15 kWh en 20 kWH
  • Gewicht: Onbekend
  • Laadcycli: 5000 - 7000
  • Garantie: 7 jaar
  • Aantal fase: 3-fase
  • Dynamic load balancing: Ja

Zonneplan thuisbatterij overzicht

Wat?

Capaciteit

Richtprijs (excl. installatie)

Zonneplan Nexus 10 kWh

10 kWh

€5.990

Zonneplan Nexus 15 kWh 

15 kWh

€6.990

Zonneplan Nexus 20 kWh 

20 kWh

€7.990

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Als we de prijs van de Zonneplan thuisbatterij vergelijken met die van een aantal andere merken dan valt het op dat de Nexus duurder is wanneer je voor 10 kWh aan opslagcapaciteit zit, maar weer goedkoper als je kiest voor 20 kWh.

Voorbeeld:
De Zonneplan thuisaccu met 10 Kilowattuur is 30% duurder dan een vergelijkbaar model van Pylontech. Bij 20 een opslagcapaciteit van 20 kWh is de Nexus juist 10% goedkoper dan een soortgelijk model van Pylontech.


De Nexus thuisbatterij van zonneplan is een Lithium-Ijzerfosfaat model. Deze staan bekend als de meest kwalitatieve modellen in de markt dankzij een hoge laadefficiëntie, en milieuvriendelijkheid. Daarnaast zijn ze ook erg veilig.

Er zijn echter nog veel meer LFP / LiFePO4 (afkortingen van Lithium Ijzerfosfaat) accu’s dus wat maakt de Nexus thuisbatterij dan zo uniek? Het antwoord is de AI-technologie die de batterij slimmer maakt. De batterij kan super snel opladen. Zodra het systeem ziet dat de energieprijzen lager zijn, zal deze zo snel mogelijk opladen. Wanneer de energieprijzen juist hoger zijn zal de Zonneplan thuisbatterij ervoor kiezen om opgeladen energie weer te ontladen.

Deze slimme functie zorgt ervoor dat je meer rendement haalt uit je batterij en deze dus sneller hebt terugverdiend. Thuisbatterij Nederland is van mening dat deze thuisaccu vooral interessant is dankzij de dynamic load balancing AI functie. Zodra in de toekomst de salderingsregeling wegvalt valt het grootste voordeel van de Nexus thuisaccu weg.

nexus zonneplan

Bron: zonneplan.nl

Zonneplan ‘Nexus’ thuisbatterij kopen?

Je kunt de Nexus thuisbatterij kopen via Zonneplan.nl. Wij zijn geen verkoper van dit merk. Wel kunnen we je uitstekend helpen. Als onafhankelijk platform hebben we geen specifieke deals met merken of individuele installateurs. Onze specialisten kunnen dan ook voor jou nagaan welk merk, of type thuisbatterij het best bij jouw behoeften past. Samen gaan we vrijblijvend voor je op zoek naar het beste zonneplan thuisbatterij alternatief.

Heb jij alle kennis in huis om zelf een beslissing te maken en weet je zeker dat je een Zonneplan thuisbatterij wil kopen? Dan zijn dit de grootste voordelen:

Voordelen

De grootste voordelen van de Zonneplan huisbatterij zijn;

  • Hoog rendement dankzij de slimme AI-technologie van Powerplay
  • Te combineren met zonnepanelen van Zonneplan
  • Verkrijgbaar in 3 verschillende opslagcapaciteiten

Wat is de huidige Zonneplan thuisbatterij prijs?

De Zonneplan thuisbatterij prijs begint bij €5.990,- en loopt op tot €7.990,-. De minimale opslagcapaciteit is 10 kWh. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 20 kWh.

Wat is de maximale capaciteit van de Nexus thuisbatterij?

De minimale capaciteit is 10 kWh, terwijl de maximale capaciteit 20 kWh betreft. De Nexus thuisbatterij is ook verkrijgbaar in een capaciteit van 15 kWh.

>