fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Snelle adoptie van thuisbatterijen maakt Arnhem een voorbeeldstad
Jerry van Es
Gepubliceerd op: juni 19, 2024

19 juni 2024, Purmerend - Een belangrijke speler in de snelle adoptie van thuisbatterijen in Arnhem is het energiebedrijf Zonneplan. Dit bedrijf heeft een aanzienlijk aantal thuisbatterijen geïnstalleerd in de stad, wat bijdraagt aan de groeiende trend van energieopslag in deze regio.

Volgens een woordvoerder van Zonneplan: "Een naderend einde van de salderingsregeling en steeds meer energiebedrijven die terugleverkosten invoeren maken zonnestroom opslaan in een thuisbatterij steeds interessanter."

Salderingsregeling en terugleverkosten

Met de naderende beëindiging van de salderingsregeling, waarbij huishoudens worden gecompenseerd voor teruggeleverde zonne-energie, wordt het opslaan van zonnestroom in thuisbatterijen steeds aantrekkelijker. Deze regeling heeft jarenlang huishoudens gestimuleerd om zonne-energie terug te leveren aan het net. Echter, nu deze regeling afloopt, moeten huishoudens naar alternatieven kijken om hun overtollige energie te benutten. De introductie van terugleverkosten door steeds meer energiebedrijven versterkt deze trend, aangezien het financieel voordeliger wordt om zelf de opgewekte energie op te slaan en te gebruiken.

Arnhem als voorbeeldstad

Arnhem heeft zich gepositioneerd als de koploper in energieopslag in Nederland. De stad heeft een significante toename gezien in het gebruik van thuisbatterijen voor energieopslag, waardoor het een voorbeeld is geworden voor andere steden in het land. Het gebruik van thuisaccu’s zoals de Tesla Powerwall of de Zonneplan Nexus, die voorzien zijn van geavanceerde technologieën, helpt huishoudens om hun energieverbruik te optimaliseren.

Deze batterijen zijn niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook in staat om energie snel op te slaan en te leveren wanneer dat nodig is. Hoewel Arnhem een snelle adoptie van thuisbatterijen heeft gezien, blijft de landelijke adoptie achter.

Nog steeds hebben maar weinig Nederlanders een thuisbatterij geïnstalleerd. De trend in Arnhem kan echter een voorbode zijn voor de rest van het land, vooral nu de economische voordelen van energieopslag steeds duidelijker worden.

Toekomst

Met de voortschrijdende technologische ontwikkelingen en veranderende economische factoren lijkt de toekomst van energieopslag in Nederland steeds meer gericht op thuisbatterijen. Arnhem loopt hierin voorop en kan mogelijk een model worden voor andere steden die deze groene technologie willen omarmen. Er wordt verwacht dat de installatie van thuisbatterijen de komende jaren verder zal toenemen, mede door de steeds lager wordende kosten en de verbeterende technologieën, waardoor ze toegankelijker worden voor een breder publiek.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

 Bronnen 


Actueel, D. (2024, 12 juni). Arnhem koploper energieopslag: Run op thuisaccu’s. Duurzaam Actueel.
https://duurzaam-actueel.nl/arnhem-koploper-energieopslag-run-op-thuisaccus/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>