fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

Tesla Powerwall thuisbatterij

De Tesla Powerwall thuisbatterij is een van de best presterende accu's op de markt. Het bedrijf achter de luxe elektrische auto's loopt al jarenlang voorop op het gebied van batterijen en de Tesla Powerwall thuisaccu is hier het bewijs van. De installateurs van ThuisbatterijNederland zijn officieel bevoegd om thuisbatterijen van Tesla te installeren. Vraag vrijblijvend een offerte op of lees verder over de prijs, eigenschappen en voor- en nadelen.


Onze specialisten kijken graag kosteloos en vrijblijvend met je mee om te bepalen welke (Tesla) batterij je nodig hebt. Vul hier ons formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen, of kijk hieronder verder naar het aanbod. 

Overzicht Tesla thuisaccu modellen

Model

Capaciteit

Richtprijs

Header

Tesla Powerwall 2

13,5 kWh

wordt niet meer geproduceerd

Tesla Powerwall 3

10 kWh

€7.300

Tesla Powerwall Nederland

Ben jij straks een de gelukkige eigenaren van een Tesla Powerwall in Nederland? De Tesla thuisbatterij is een lithium-ion batterij met een ingebouwde omvormer. Met deze thuisbatterij kun je overtollige zonne-energie die wordt gegenereerd door een zonnepanelen installatie opslaan voor later gebruik. Omdat de batterij de energie opslaat, raak je onafhankelijker van het energienet en kun je jouw zelf opgewekte energie efficiënter gebruiken. Steeds meer huishoudens kiezen hiervoor, mede dankzij de huidige energieprijzen.

Kenmerken Tesla thuisbatterij

Een Tesla thuisbatterij heeft verschillende kenmerken die zich onderscheiden van andere thuisbatterijen. Onderstaand zetten we enkele van de belangrijke kenmerken voor je op een rijtje. Zo weet je zeker of deze thuisbatterij aan jouw eisen en wensen voldoet!

Capaciteit

De capaciteit van een thuisbatterij is als de 'tank' van een auto. Het vertelt je hoeveel (zonne-)energie het kan vasthouden. De Tesla Powerwall capaciteit bedraagt 14 kWh. Dat betekent dat het in totaal 14 kilowattuur aan energie kan bevatten. De bruikbare energie van de Tesla Powerwall bedraagt 13,5 kWh, dit gedeelte kun je daadwerkelijk gebruiken om dingen mee van stroom te voorzien.

Vermogen

Vermogen is als de snelheid waarmee je energie uit de batterij kunt halen. De Tesla Powerwall heeft 11,5 kW piekvermogen, dit is de hoeveelheid energie dat de thuisbatterij kan leveren wanneer er snel veel energie nodig is. Het continu vermogen bedraagt ook 11,5 kW, dit is de hoeveelheid energie dat de thuisbatterij constant kan leveren. Dit is de eerste thuisaccu op de markt waarbij het continu vermogen gelijk is aan het piekvermogen. 

Efficiëntie

Efficiëntie vertelt je hoe goed de batterij de (duurzame) energie gebruikt die erin gaat. De Tesla Powerwall heeft een efficiëntie van 90%, wat betekent dat van elke 100 eenheden energie die je erin stopt, je er 90 terugkrijgt. Dat is zeer goed!

Ontladen

Ontladen is het proces van wanneer je de energie uit de batterij haalt om dingen van energie te voorzien. De Tesla Powerwall kan volledig worden ontladen, wat betekent dat je alle opgeslagen energie kunt gebruiken als dat nodig is.

Afmetingen en gewicht

Als we kijken naar hoe groot en zwaar de Tesla Powerwall is, heeft het een breedte van 74 centimeter, een hoogte van 112 centimeter en een diepte van 14 centimeter. Het totale gewicht bedraagt 130 kilogram. Dit is vergelijkbaar met andere lithium-ion thuisbatterijen met deze specificaties.

Uitbreiding

Als je meer energieopslag nodig hebt, kun je tot wel 10 Powerwalls met elkaar combineren. Je kunt in totaal dus 10 keer de capaciteit van de thuisbatterij vergroten, de totale capaciteit bedraagt daarmee 140 kWh. Dat is enorm veel!

Garantie

De Tesla Powerwall wordt geleverd met een garantie van 10 jaar. Dit houdt in dat je minimaal 10 jaar zeker bent van een juiste werking van jouw thuisbatterij, als er iets mis gaat kan je terugvallen op de garantie en wordt de thuisbatterij voor je gerepareerd of vervangen!

Installatie

Je kunt de Tesla Powerwall op de vloer of aan de muur installeren. Je kan er ook voor kiezen dit binnen of buiten te doen, het is namelijk water- en stofbestendig tot IP67. Dus, het kan tegen een stootje en werkt zowel binnen als buiten, wat het tot een geschikte thuisbatterij maakt waar je hem dan ook wil plaatsen!

Tesla app

De Tesla Powerwall thuisaccu wordt geleverd met een Tesla-app. De Tesla-app is een handig extraatje waarmee je de energieproductie en het energieverbruik van je huis realtime kunt volgen. Ook stuurt de app je directe meldingen, zodat je meteen op de hoogte bent van belangrijke gebeurtenissen.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!


Tesla Powerwall prijs

De totale kosten van een Tesla Powerwall thuisaccu bestaan uit twee onderdelen, namelijk de aanschafkosten en de installatiekosten. Onderstaand zetten we deze kosten voor je op een rijtje.

Aanschafskosten

De aanschafkosten voor een Tesla powerwall batterij bedragen rond de €7.300. De Tesla Powerwall prijs in Nederland is vergelijkbaar met andere Europese landen. Wat ons betreft is het de prijs zeker waard omdat de kwaliteit van deze accu heel erg goed is.

Installatiekosten

Naast de aanschafkosten van het apparaat moet je ook denken aan kosten voor de installatie. Het installeren van een Tesla Powerwall 2 is geen eenvoudige taak en moet worden gedaan door een specialist. Alleen op deze manier kun je er zeker van zijn dat je systeem op de best mogelijke manier werkt.

De geschatte installatiekosten liggen tussen de €750 en €2.000, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van de installatie, de afstand tot het elektriciteitsnet en eventuele aanpassingen aan de bestaande elektrische infrastructuur.

LET OP! De installatiekosten voor de Tesla Powerwall kunnen per aanbieder verschillen. Daarom is het sterk aan te raden om verschillende offertes aan te vragen en deze te vergelijken via ThuisbatterijNederland. Zo weet je zeker dat je de beste prijs betaalt!

Voor- en nadelen Tesla Powerwal

Net als bij elke andere thuisbatterij, zitten er ook verschillende voor- en nadelen aan de Tesla Powerwall. Onderstaand zetten we de voordelen en nadelen voor je op een rijtje, zodat je zeker weet of het in jouw situatie interessant is om een Powerwall te plaatsen!

Voordelen

  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, met een Tesla Powerwall ben je minder afhankelijk van de reguliere stroomvoorziening, je maakt namelijk meer gebruik van je eigen geproduceerde energie.
  • Back-up tijdens stroomuitval, de Powerwall kan gebruikt worden als back-upvoorziening, zodat je niet zonder stroom komt te zitten wanneer het elektriciteitsnet uitvalt. Zo kun je essentiële apparaten altijd draaiende houden!
  • Mogelijkheid tot uitbreiding voor meer capaciteit, je kunt de capaciteit van deze thuisbatterij gemakkelijk vergroten door extra Powerwalls toe te voegen. Zo kun je meer energie opslaan en gebruiken.
  • Ingebouwde omvormer, de ingebouwde omvormer maakt de installatie eenvoudiger en zorgt voor een betere energieoverdracht.
  • Mooi ontwerp, naast functionaliteit heeft de Tesla thuisaccu ook een aantrekkelijk minimalistisch design. Dit is een voordeel voor degenen die waarde hechten aan het uiterlijk van hun huis.
  • Kan buiten geplaatst worden, de Powerwall kun ook buiten geïnstalleerd worden wat handig is als er binnen beperkt ruimte is.

Nadelen

  • Duurste batterij op de markt, de prijs van de Tesla Powerwall is iets hoger in vergelijking met kosten van andere thuisbatterijen.
  • Beperkt aantal installateurs beschikbaar, vanwege de complexe installatie kan het vinden van een gekwalificeerd installateur een uitdaging zijn.
  • Niet veel keuze in andere soorten Tesla Powerwall thuisaccu's, het aanbod aan verschillende soorten Tesla Powerwall thuisaccu's is beperkt. Je hebt minder keuze wat betreft specifieke functies of capaciteiten.

Tesla Powerwall offertes vergelijken

Het vergelijken van offertes voor Tesla Powerwall is een belangrijke stap voor het vinden van de beste prijs. Bij Thuisbatterij Nederland staan wij klaar om je te helpen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang vrijblijvend offertes en advies van maximaal 4 specialisten die actief zijn in jouw regio. Op deze manier weet je zeker dat je de beste prijs vindt!


Veelgestelde vragen

Het vergelijken van offertes voor Tesla Powerwall is een belangrijke stap voor het vinden van de beste prijs. Bij Thuisbatterij Nederland staan wij klaar om je te helpen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang vrijblijvend offertes en advies van maximaal 4 specialisten die actief zijn in jouw regio. Op deze manier weet je zeker dat je de beste prijs vindt!

Welke modellen zijn er precies?

Inmiddels zijn we aangekomen bij de Tesla Powerwall 3, de opvolger van de Tesla Powerwall 2.

Wat is de maximale capaciteit van de Tesla thuisbatterij?

De maximale capaciteit van de Tesla thuisaccu is 14 kWh. Dit is ruimschoots genoeg voor de meeste huishoudens tot maximaal 4 a 5 personen.

Ben ik met de Tesla Powerwall onafhankelijk van het elektriciteitsnet?

Met een Tesla Powerwall batterij raak je voor een groot deel onafhankelijk, maar dit hangt af van het aantal zonnepanelen en het energieverbruik van je woning. Je bent in ieder geval gegarandeerd van stroom op het moment dat het elektriciteitsnet uitvalt omdat de thuisbatterij als back up fungeert.

Waarom een thuisbatterij?

Het gebruik van een thuisbatterij maakt je onafhankelijker van het energienet en stelt je in staat om te besparen op energiekosten.

Kan je de Tesla Powerwall thuisbatterij gebruiken als noodstroomvoorziening?

Ja, je kunt de opgeslagen energie gebruiken om je woning van stroom te voorzien tijdens een stroomuitval.

>