fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Borg Energie Storage ontwikkelt ‘Thermische thuisbatterij’
Jerry van Es
Gepubliceerd op: december 13, 2023

Purmerend, 13 december 2023 - Borg Energie Storage heeft een thermische thuisbatterij ontwikkelt die 50 jaar meegaat. Volgend jaar zullen de eerste klanten de batterij ontvangen. Borg Energie Storage is een Nederlands bedrijf.

De specificaties van de thuisbatterij van Borg Energie Storage zijn indrukwekkend als we de woorden van mede-oprichter Joost Spanjer mogen geloven. In tegenstelling tot bestaande soorten thuisbatterijen op de markt werkt de batterij op basis van thermische opslag.  "Warmteopslag is veel efficiënter dan elektrische opslag. Daarom ontwikkelden wij een thermische batterij, voldoende om woningen dagen van warm water te voorzien."

Het plaatsen van de thermische accu kost wel wat moeite. Deze moet namelijk onder de grond worden begraven. Hiermee zal het geen optie zijn voor alle huishoudens in Nederland.

Specificaties

De thuisaccu heeft een gigantische opslagcapaciteit van 200 kWh. Om dit te bereiken met lithium batterijen zul je verschillende thuisbatterijen aan elkaar moeten koppelen met een modulaire opstelling. 

Een andere opmerkelijke eigenschap is dat er bij de thermische thuisaccu van Borg Energie Storage bijna geen energieverlies optreed. De accu verliest slechts 1% aan opgeslagen energie per dag. Andere thuisbatterijen kunnen energie slechts voor iets langer dan een dag opslaan. Er is (nog) niets bekend gemaakt over de ontlandingscapaciteit, oftewel het vermogen.

In totaal gaat de batterij minimaal 50 jaar mee. Ook dit is veel langer dan de gebruikelijke levensduur van een thuisbatterij. Volgens de fabrikant is er al veel interesse getoond in het model, dat volgend jaar (2024) geleverd kan gaan worden.

€ 15.000

Consumenten of bedrijven die de batterij graag willen aanschaffen zijn € 15.000,- kwijt. Dit maakt het een stukken duurder dan de prijs van de gemiddelde thuisbatterij, echter krijg je voor het zelfde geld lang niet zoveel opslagcapaciteit. De terugverdientijd is vooral aantrekkelijk voor grootgebruikers.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

 Bronnen 


Eerste thermische batterij Borg Energy Storage in 2024 uitgeleverd. (z.d.). Solar Magazine. https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i35978/eerste-thermische-batterij-borg-energy-storage-in-2024-uitgeleverd

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>