fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Duitse thuisbatterijen; hoge kwaliteit van verschillende merken

Duitse thuisbatterijen; hoge kwaliteit van verschillende merken

Jerry van Es

Een van de punten waar onze oosterburen bekend om staan is technisch vakmanschap. Zo staan de Duitsers niet alleen bekend om kwalitatieve, luxe auto's maar ook zonnepanelen uit Duitsland zijn populair. Nu de thuisaccu zijn opmars maakt in ons land zien we ook een stijgende vraag naar Duitse thuisbatterijen.

Op deze pagina leggen we uit waarom je een Duitse thuisaccu kunt overwegen en uit welke merken je kunt kiezen.

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

  • Zowel op het gebied van zonnepanelen als thuisbatterijen staan Duitse producenten bekend om de hoge kwaliteit
  • Vaak is de prijs iets hoger dan Aziatische batterijen
  • SOLARWATT en SonnenBatterie zijn de bekendste merken uit Duitsland

💰🤑 ThuisbatterijNederland is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Waarom een Duitse thuisbatterij?

Voordat ik dieper in ga op de voordelen van Duitse thuisaccu's is het goed om erbij te vermelden dat een thuisbatterij van een producent uit Duitsland niet automatisch beter is dan bijvoorbeeld een Chinees of ander Aziatisch merk. Sterker nog, er zijn genoeg kwalitatieve zonnepanelen uit deze regio zoals LG Chem en Huawei.

Toch zijn er genoeg redenen om specifiek te kiezen voor een Duitse thuisbatterij:

Betrouwbaarheid

Wanneer je een grote investering doet wil je hier een goed gevoel bij hebben. Duitse producenten gebruiken meestal hoogwaardige materialen die lang meegaan en niet snel stuk kunnen gaan. Daarnaast staan zij bekend om het uitvoeren van uitstekende kwaliteitscontroles voordat een product de fabriek verlaat.

Wanneer je kiest voor een accu van Duitse makelij kies je dus voor een stukje betrouwbaarheid, ondanks dat dit vaak wat extra kost.

Garantie

Kies je voor een Duits merk batterij, dan kies je voor een goede garantie. Over het algemeen is de garantie periode op een thuisbatterij 10 jaar. Dit geld voor de meeste merken, ongeacht in welk land ze worden geproduceerd. Duitse bedrijven echter, bestaan over het algemeen langer en zijn stabieler. De kans dat het bedrijf nog operationeel is ALS je gebruik wil maken van je garantie is dan ook groter dan bij een goedkoop model van een kleine fabrikant uit bijvoorbeeld China. 

Erkende installateurs

Om er zeker van te zijn dat je thuisbatterij efficient en naar behoren werkt, is het belangrijk dat de installatie door een erkende installateur wordt gedaan. Over het algemeen zijn er meer installateurs die erkend zijn om de installatie van Duitse thuisbatterijen te verzorgen, vergeleken met landen buiten Europa.

Overigens is dat bij ons niet het geval. Wij werken met een groot aantal installateurs door heel het land en kunnen zonder problemen zorgen voor een gespecialiseerde partner. Een aanvraag via ons is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Duitse Thuisbatterij merken

We hebben een lijstje gemaakt met bekende Duitse thuisbatterij merken die verkrijgbaar zijn op de markt. Er zijn er nog meerdere maar dit zijn de meest bekenden.

1. Solarwatt

solarwatt duitse zonnepanelen

SOLARWATT is een Duits bedrijf dat zich specialiseert in zonnapenelen en thuisaccu's. De producent werd opgericht in 1993 en levert, ondanks haar Duitse roots, naar landen over de hele wereld. In deze meer dan 30 jaar dat ze bestaan hebben ze een goede reputatie opgebouwd op het gebied van zonne energie opslag en groene stroom. Het bedrijf heeft meer dan 800 medewerkers wereldwijd.

De thuisbatterij van SOLARWATT is de 'SOLARWATT Flex AC-1'. Dit is een lithium-ion batterij voor zowel de particuliere als zakelijke markt, hoewel voor laatstgenoemde de opslagkwaliteit aan de kleine kant is. De minimale hoeveelheid kWh is 4,8, maar de thuisbatterij is uit te breiden tot een totaal van 19,2 kilowattuur. Omdat het bedrijf ook kwalitatieve zonnepanelen produceert kun je kiezen voor Solarwatt om je zonne energie te genereren EN op te slaan. 

2. Hoppecke

hoppecke duitsland

Hoewel Hoppecke een kantoor heeft in Tiel, is het van oorsprong een Duits bedrijf. Dit is ook de plek waar de batterijen worden geproduceerd. We hebben hier dus te maken met echte Duitse thuisaccu's.

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten bevat de collectie van Hoppecke enkel loodzuur batterijen. Wil je helemaal onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet en volledig verantwoordelijk zijn voor je eigen elektriciteit? De thuisaccu's van Hoppecke zijn voornamelijk geschikt voor Off-grid oplossingen. Ze leveren vaak minder hoge prestaties dan lithium accu's maar zijn wel erg duurzaam en veilig.

3. E3/DC

e3 Dc logo thuisaccu

E3/DC GmbH komt uit Osnabrück, relatief vlak over de grens bij Enschede. In tegenstelling tot de bovengenoemde Duitse producenten bestaat E3/Dc 'pas' sinds 2010. De thuisbatterijen van E3/Dc zijn ook te gebruiken als noodstroom oplossing, waardoor je nog onafhankelijker wordt van het stroomnet.

Het biedt momenteel 5 verschillende modellen; S10 SE, S10 X, S10 E PRO, S20 X PRO en de Wallbox voor elektrische auto's.

De accu's zijn modulair en de S20 X PRO heeft de grootste opslag, namelijk 20,6 kWh. Je kunt er in totaal 4 tegelijk combineren om de capaciteit nog meer te verhogen.

4. VARTA

varta germany

VARTA is een vreemde eend in de bijt. In tegenstelling tot de andere concurrenten in deze lijst, maakt deze producent niet alleen thuisbatterijen maar ook andere producten zoals power banks en kleine batterijen voor elektrische apparaten. Vergis je echter niet, het bedrijf bestaat al sinds 1887 en heeft dus meer dan genoeg ervaring om kwalitatieve producten voor energieopslag te kunnen leveren.

VARTA is een toonaangevende internationale fabrikant van allerlei soorten batterijen. Ze hebben een lange geschiedenis van innovatie en kwaliteit in de batterij-industrie. Het ontwikkelen van innovatieve producten is dan ook geen probleem voor ze.

De VARTA Pulse NEO is het instapmodel met een capaciteit van 'slechts' 6,5 kWh. Voor de wat grotere huishoudens met behoefte aan extra opslagcapaciteit is er de VARTA.wall die komt met een minimum opslag van 10 kWh maar ook verkrijgbaar is in 15 kWh of zelfs 20!

Lees hier meer over thuisbatterij merken.

5. SonnenBaterie

Sonnen is de producent van de SonnenBatterie. Deze Duitse thuisbatterij is wereldwijd actief en staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en komt ook standaard met 10 jaar garantie. Door verschillende accu's te combineren kun je maximaal 55 kilowattuur aan opslagcapaciteit bereiken. Het soort accu welke ze leveren is een Lithium Ion accu.

De vraag naar SonnenBatterie thuisbatterijen laat een snelle groei zien en wij denken dat dit een van de grootste spelers kan worden wereldwijd in de komende 5 jaar.

Advies nodig?

Het kiezen van de juiste (Duitse) thuisbatterij is erg lastig, zeker als je niet precies weet wat je nodig. Gelukkig komen wij daar aan te pas. Onze vriendelijke en service gerichte specialisten helpen je graag, zonder dat je enige verplichting hebt of voelt om met ons in zee te gaan.

In ons formulier stellen we je een aantal korte vragen zodat onze partners een goed onderbouwen offerte uit te kunnen brengen. Deze ontvang je in je mailbox, meestal al binnen 24 uur. Je ontvangt maximaal 4 thuisbatterij offertes, zodat je goed kunt vergelijken!

 Bronnen 


Home - E3/DC. (2024, 12 maart). E3/DC EN.
https://www.e3dc.com/en/#Intro

VARTA BRAND | VARTA AG. (z.d.). VARTA BRAND | VARTA AG.
https://www.varta.com/

sonnenBatterie | sonnen. (z.d.). Sonnen.
https://sonnengroup.com/sonnenbatterie/

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>