fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Modulaire thuisbatterij; hoe zit dat en welke opties heb je?
Jerry van Es
Gepubliceerd op: februari 10, 2024

Steeds meer fabrikanten van thuisbatterij merken komen met modulaire modellen op de markt. Een ontwikkeling die wij van harte omarmen. In dit blog gaan we uit hoe het precies zit, wat de voordelen zijn en nog veel meer informatie over de modulaire thuisbatterij.

Wat is een modulaire thuisbatterij?

Een modulaire thuisbatterij is een energieopslagsysteem waarvan de capaciteit flexibel is uit te breiden of af te schalen door middel van losse batterijmodules. Modulaire thuisbatterijen komen in verschillende varianten; zoutwater en lithium.

Je kunt de opslagcapaciteit van een modulaire thuisbatterij uitbreiden door extra modules toe te voegen. Ook is het mogelijk om de capaciteit te verlagen door accumodules weg te halen. Accu's worden voornamelijk gebruikt door mensen met zonnepanelen.

Voordelen van een modulaire thuisbatterij

Het gebruik van een modulaire thuisbatterij levert veel voordelen op, ten opzichte van een accu die niet modulair is. 

Flexibiliteit

Stel je voor; je hebt besloten om een bijdrage te leveren aan een duurzamere maatschappij. Om je steentje bij te dragen besluit je te kiezen voor een thuisaccu. Hoewel je qua energiebehoefte wellicht een 15 kWh thuisbatterij nodig hebt, is hier een forse investering voor nodig.

Door te kiezen voor een modulaire thuisaccu kun je toch al je eigen energie opslaan, zonder dat je hier heel veel geld voor nodig hebt.

Kostenefficiëntie

Door te kiezen voor een modulaire batterij kun je deze precies mogelijk samenstellen op jouw energiepatroon. Hierdoor betaal je niet voor opslagcapaciteit die je toch niet gebruikt.

Veel losse thuisbatterijen komen voor in stappen van 5 kWH, zoals bijvoorbeeld 20 kWh. Wanneer je een capaciteitbehoefte hebt van bijvoorbeeld 17,21 kWh, is het met accumodules goed samen te stellen zonder dat je voor een accu van 20 kWh moet betalen.

Kosten van Onderhoud

Als een losse accumodule kapot gaat van je thuisbatterij dan is het veel goedkoper om deze te vervangen dan wanneer je een losse accu hebt die kapot gaat. Om deze reden is het op langere termijn verstandig om voor een modulaire thuisbatterij te kiezen zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt.

Schaalbaarheid

Verandert jouw energiebehoefte en heb je een grotere opslagcapaciteit nodig? Een modulaire thuisaccu is makkelijk uit te breiden tot een gewenste capaciteit. Als je een vaste batterij hebt kun je deze niet uitbreiden of opschalen. 

Het is dus een groot voordeel dat je de mogelijkheid hebt om op- en af te schalen wanneer je meer of minder energie wil kunnen opslaan.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Merken

Verschillende thuisbatterij merken bieden accu's die modulair zijn. Zie hier een aantal voorbeelden:

Pylontech

pylontech

Pylontech is een Chinese fabrikant van thuisbatterijen. De accu's komen met 7 jaar garantie. Consumenten (en wij) zijn erg te spreken over de kwaliteit van Pylontech modulaire thuisbatterijen. De Lithium-ijzerfosfaat accu's zijn verkrijgbaar met een minimale capaciteit van 7,1 kWh dat is uit te breiden tot 24,86 kWh.

Kenmerken

Soort batterij: LiFePO4
Capaciteit: 7,1 - 24,86 kWh
Geschatte prijs: tussen € 3.200,00 en € 10.350,00

Greenrock

greenrock

De zoutwater thuisbatterij van Greenrock wordt geproduceerd in Oostenrijk. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan centraal bij de Greenrock thuisaccu. Zoutwater batterijen zoals deze worden vooral gebruikt voor huizen die geen forse stroompieken hebben. De Greenrock accu is verkrijgbaar in een startcapaciteit van 5 kWh tot meer dan 30 kWh. Zoutwater batterijen hebben wel een aantal nadelen, maar ze gaan wel erg lang mee en zijn zeer betrouwbaar.

Kenmerken

Soort batterij: Zoutwateraccu
Capaciteit: 5 - 30 kWh
Geschatte prijs: +- € 1.000 per kWh

Huawei

huawei logo

Huawei produceert veel meer dan enkel smartphones. Sterker nog, Huawei thuisbatterijen staat bekend als een van de voorlopers op het gebied van energieopslag. De Huawei Luna 2000 is een modulaire thuisbatterij met een startcapaciteit van 5 kWh dat uit te breiden is tot 10 kWh of 15 kWh. De accu's gaan minimaal 6000 laadcycli mee en komen met 10 jaar garantie.

Kenmerken

Soort batterij: Lithium Ion
Capaciteit: 5 - 15 kWh
Geschatte prijs: tussen €4.000 en €10.000
Geschatte levensduur: 20 jaar

Huawei Luna 2000 10 kWh

Voorbeeld: modulaire thuisaccu

Op maat gemaakte offerte voor jouw modulaire thuisaccu

Vind jij het belangrijk om flexibel te zijn en niet meer kosten kwijt zijn voor je energieopslag dan nodig is? Onze specialisten helpen je graag. 

In ons formulier vul je een aantal vragen in. Op basis hiervan kunnen onze partners je een op maat gemaakte thuisbatterij offerte opsturen. Je ontvangt deze binnen 24 uur in je mailbox en er zitten geen verplichtingen aan vast.

 Bronnen 


Homepage - FusionSolar Global. (z.d.). https://solar.huawei.com/en/

Startseite - GreenRock Energy. (2024, 2 februari). GreenRock Energy. https://greenrock.energy/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>