fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Batterijcontainer

Batterijcontainer

Jerry van Es

Netcongestie, peak shaving, noodstroomvoorziening op een festival; er zijn verschillende redenen waarvoor jouw bedrijf of instelling behoefte heeft aan een forse energieopslag capaciteit. In deze gevallen is een thuisbatterij voor particulieren niet genoeg. Voor deze gevallen zijn er batterijcontainers.

Batterijcontainers hebben een opslag van 100 kWh tot wel één megaWatt (1000 kWh).

Op deze pagina vertellen wij je in welke situaties jij een batterijcontainer nodig hebt en waarom je deze het best via ons kunt aanvragen.

Wat is een batterijcontainer?

Een batterijcontainer is een thuisbatterij met zeer grote capaciteit. In de batterijcontainer wordt energie opgeslagen die op ieder moment gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen, zoals netcongestie if back-up stroomvoorziening.

In veel gevallen worden batterijcontainers verhuurd voor kortstondige projecten, maar er zijn ook situaties waarbij een bedrijf een accu container permanent inzet. Bijvoorbeeld op bouwplaatsen waar nog geen bouwaansluiting beschikbaar is.

Wat kost een batterijcontainer?

Afhankelijk van de precieze wensen en opties, variëren de prijzen van een batterijcontainer tussen de €300 en €700 per kWh. 

Je kunt een batterijcontainer zowel huren als kopen. De meeste bedrijven huren een batterijcontainer op projectbasis.

Deskundig advies èn kosten besparen?

Wij begrijpen heel erg goed dat energieopslag heel erg ingewikkeld kan zijn. Termen als piekvermogen, capaciteit en voltages komen regelmatig voorbij, terwijl je niet precies weet waar je aan toe bent.

Gelukkig hebben wij in de afgelopen jaren een groot netwerk van bedrijven om ons heen verzameld die zich specialiseren in energieopslag voor industriële toepassingen.

Vul ons formulier in en geef in enkele zinnen aan waarvoor je een batterij container nodig hebt, waar deze komt te staan en het gewenste vermogen dat je nodig denkt te hebben. Op basis hiervan kijken we wie in ons netwerk hier het best bij aansluit en jou het best bij dit vraagstuk kan ondersteunen. Zij nemen zelf contact met je op.

Batterijcontainer toepassingen

Is een of meerdere van onderstaande situaties voor jou van toepassing? Dan is een batterij container een ideale oplossing.

Netcongestie

De term netcongestie en netstabiliteit komen we steeds vaker tegen. Het afgelopen jaar kwamen verschillende energieleveranciers in het nieuws met maatregelen rondom netcongestie.

Batterijcontainers helpen bij het verminderen van netcongestie omdat de overtollige energie wordt opgeslagen zodat deze gebruikt kan worden tijdens periodes met veel piekvermogen. Dit zorgt voor een betere balans in het elektriciteitsnet, voorkomt overbelasting, en bespaart kosten door efficiënter gebruik van het bestaande net.

Off-Grid opstellingen

In off-grid situaties bieden batterijcontainers betrouwbare energie in afgelegen locaties zonder hoofdnetwerk. Ze slaan lokaal opgewekte hernieuwbare energie op, zoals zonne- en windenergie, en zorgen voor een continue stroomvoorziening.

Noodstroom

Batterijcontainers fungeren als noodstroomvoorzieningen door energie op te slaan voor gebruik tijdens stroomuitvallen. Ze bieden betrouwbare back-upstroom voor kritieke infrastructuren zoals ziekenhuizen, datacenters, festivals, en industriële faciliteiten, waardoor deze ononderbroken kunnen opereren.

Peak Shaving

Peak shaving met batterijcontainers houdt in dat energie wordt opgeslagen tijdens daluren en gebruikt tijdens piekuren. Dit verlaagt de piekbelasting, vermindert energiekosten en draagt bij aan een stabieler energienetwerk.

Batterijcontainer specificaties

Er is heel veel mogelijk, maar dit zijn de meest voorkomende specificaties van een batterijcontainer (ook wel Big Ass Battery genoemd) voor een van bovenstaande toepassingen;

  • Bruikbare capaciteit: 100 kWh tot 800 kWh
  • Afmetingen: 300 cm (L) x 250 cm (B) x 250 cm (H)
  • Batterij technologie: LFP
  • Vermogen: 300 kVa
  • Gewicht: 18.000 kg (bij maximale capaciteit)
  • Omvormers: geschikt voor het opladen van krachtige (bouw)machines

Vrijblijvend advies voor een batterij container?

Tot nu toe zijn we nog geen vraagstuk tegengekomen dat wij niet konden oplossen met een batterijcontainer (eventueel in combinatie met andere energiebronnen zoals zonne-energie).

Weten wat jouw organisatie nodig heeft?

Vul ons formulier in en een accu container specialist neemt binnen 24 uur contact op om je wensen te bespreken.

ThuisbatterijNederland verzorgt het gehele traject, van plaatsing tot netaansluiting!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen capaciteit en bruikbare capaciteit?

De capaciteit van een batterij geeft de totale hoeveelheid energie aan die deze kan opslaan. De bruikbare capaciteit is de hoeveelheid energie die daadwerkelijk beschikbaar is voor gebruik zonder de batterij te beschadigen.

Hoe helpt een batterijcontainer bij netcongestie?

Een batterijcontainer slaat overtollige energie op en leveren deze tijdens piekuren. Dit helpt om het elektriciteitsnet te stabiliseren en overbelasting te voorkomen.

Kan een batterijcontainer off-grid gebruikt worden?

Ja, batterijcontainers kunnen off-grid gebruikt worden. Ze bieden betrouwbare energievoorziening in afgelegen gebieden door lokaal opgewekte hernieuwbare energie op te slaan.

Hoe fungeren batterijcontainers als noodstroomvoorziening?

Batterijcontainers bieden back-upstroom tijdens stroomuitvallen. Dit is cruciaal voor belangrijke infrastructuren zoals ziekenhuizen en datacenters, zodat deze blijven functioneren bij stroomonderbrekingen.

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>