fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

Planetpod: slimme AI thuisbatterij van Nederlandse bodem

Het Nederlandse energienet staat onder druk door overbelasting, wat op termijn zal leiden tot het afschaffen van de salderingsregeling. Terugleveren aan het net zal dan niets meer opleveren. Een veelbelovende oplossing voor dit probleem is de Planetpod; een slimme thuisbatterij met kunstmatige intelligentie (AI). Deze thuisbatterij stelt huishoudens in staat om zonne-energie te gebruiken én verhandelen wanneer de tarieven gunstig zijn. In dit artikel vertellen we je meer over deze ontwikkeling!

Planetpod - Specificaties

  • Type accu: LFP (LiFePO4)
  • Capaciteit: 8,2 kWh (uit te breiden met meerdere batterijen)
  • Aantal laadcycli: 8.000
  • Gewicht: n.b.
  • Prijs:  € 5.490 
  • Land van herkomst: Nederland
planetpod thuisbatterij 1

Bron: planetpod.energy

Wat is de Planetpod?

De Planetpod thuisbatterij is een van de eerste thuisbatterijen die gebruik maakt van AI-software. Deze batterij is ontwikkeld door de Nederlandse broers Roel en Maurice, met als doel de uitdagingen van het Nederlandse energienet aan te pakken.

Nederland loopt ver achter op het gebied van energieopslag. We hebben moeite met het verwerken van zonne- en windenergie, wat vaak leidt tot fluctuerende energieprijzen. Bovendien wordt de salderingsregeling voor zonne-energie in de toekomst afgebouwd, waardoor mensen 70% van hun opgewekte energie verliezen als ze deze niet opslaan.

De oplossing van Roel en Maurice? Een compacte, alles-in-één thuisbatterij die energie kan opslaan en deze op de meest gunstige momenten kan gebruiken of verkopen. Hierdoor kunnen gebruikers zowel kosten besparen als inkomsten genereren.

Hoe werkt de Planetpod thuisbatterij?

De Planetpod thuisbatterij slaat elektriciteit op die is opgewekt door zonnepanelen of ingekocht uit het energienet tijdens periodes van lagere tarieven. Deze opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt wanneer de elektriciteitsprijzen hoger zijn, wat zorgt voor kostenbesparingen. Daarnaast verkoopt de thuisbatterij de overtollige energie automatisch waardoor je als gebruiker ook nog wat extra inkomsten genereert.

De AI-software van de Planetpod speelt hierbij een cruciale rol door de opbrengst van de zonnepanelen, het weer en het energieverbruik te voorspellen. Door deze data te analyseren, kan de batterij optimaal laden en ontladen, afhankelijk van de marktprijzen op verschillende energiemarkten.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Kortere terugverdientijd

De terugverdientijd van thuisbatterijen is een belangrijk aandachtspunt. Tot nu toe werd vaak gedacht dat de kosten van een thuisbatterij niet konden worden terugverdiend binnen de levensduur van de batterij. Dit wordt versterkt door de nog geldende salderingsregeling van de overheid, die je in staat stelt je jaarlijkse verbruik te verrekenen met de jaarlijks opgewekte elektriciteit. Hierdoor leek zelf energie opslaan tot nu toe minder voordelig.

De Planetpod thuisbatterij met AI is echter ontworpen om dit probleem aan te pakken. Door slim gebruik te maken van dynamische energieprijzen en voorspellende AI-technologie, kan de batterij zijn eigen kosten terugverdienen en zelfs winst genereren.

Waar kun je de Planetpod kopen?

Momenteel is de Planetpod thuisbatterij nog niet op de markt is. Wel kan deze al gepre-ordered worden via de website van Planetpod. De verwachte leverdatum van de eerste batch is de zomer van 2025. Deze batterij is volledig in Nederland ontwikkeld, zowel de hardware als de software, en is specifiek afgestemd op de Nederlandse energiemarkt.

👷🏼 Wil jij nu al een slimme thuisbatterij hebben om te profiteren van wisselende elektriciteit tarieven? Vul dan hier ons formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen van een van onze specialisten.

Toekomstperspectieven

Slimme batterijen met AI, zoals de Planetpod, zijn een grote vooruitgang in het beheer van energie thuis. Dankzij de geavanceerde AI-technologie kunnen deze batterijen niet alleen energie besparen, maar ook geld verdienen door slim in te spelen op schommelingen in de energiemarkt. De start-up wil op deze manier met hun thuisbatterij het overbelaste energienet oplossen en een extra verdienmodel creëren voor de gebruiker. De Planetpod is daarmee een veelbelovende oplossing voor de toekomst.

Ook profiteren van schommelende energieprijzen?

Ben je op zoek naar een thuisbatterij maar weet je niet welk type, model of merk geschikt is? Onze deskundige specialisten staan klaar om je te helpen. Vul het formulier in en ontvang een op maat gemaakte offerte, inclusief gedetailleerd advies en uitleg. Zo ontdek je niet alleen wat je precies nodig hebt, maar profiteer je ook van de laagste prijs. 

ThuisbatterijNederland is onafhankelijk en onze service is geheel gratis en vrijblijvend!

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van de Planetpod thuisbatterij?

De prijs van de alles-in-één Planetpod thuisbatterij is €5.490.

Wat is de terugverdientijd van een Planetpod thuisbatterij?

Dankzij de slimme software verdient de thuisbatterij zichzelf snel terug, meestal binnen de zes à zeven jaar.

Waarom is een dynamisch energiecontract nodig?

Een dynamisch energiecontract is nodig om in te kunnen spelen op de dynamische tarieven.

Wat is de afmeting van de Planetpod?

De afmetingen van de Planetpod zijn ongeveer 75 x 43 x 34 cm.

Kan de Planetpod ook met zonnepanelen?

Ja, de Planetpod kan ook zonne-energie opslaan in combinatie met zonnepanelen.

Is een thuisbatterij zinvol met de salderingsregeling?

In combinatie met een dynamisch energiecontract wel, zo kun je extra verdienen door je energie te verkopen.

Waarom een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kan je goedkope energie opslaan die je vervolgens dag en nacht kunt gebruiken én verhandelen.

>