fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Thuisbatterij met dynamisch contract
Jerry van Es
Gepubliceerd op: april 16, 2024

Een dynamisch energiecontract in combinatie met een thuisbatterij biedt huishoudens de kans om gebruik te maken van flexibele en gunstige energieprijzen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van deze combinatie, waardoor je een beter inzicht krijgt in de thuisbatterij met dynamisch energiecontract en kunt bepalen of dit geschikt is voor jouw situatie.

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

  • Wanneer je een dynamisch energiecontract helpt een thuisaccu om extra geld te besparen op de wisselende stroomtarieven
  • Hierdoor wordt de terugverdientijd van je batterij sterk verlaagd naar ongeveer 7 jaar
  • Hoe meer energie je gebruikt, hoe meer je kunt besparen op deze manier

💰🤑 ThuisbatterijNederland is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een overeenkomst met een energieleverancier die gebaseerd is op voortdurend veranderende energieprijzen, waarbij de prijzen van uur tot uur kunnen variëren.

Dit type contract streeft ernaar om altijd de allergoedkoopste stroom aan te bieden. Door deze flexibiliteit heb je als consument de mogelijkheid om potentieel te besparen op je elektriciteitsrekening.

Thuisbatterij met dynamisch energiecontract: een krachtige combinatie

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je nog meer voordeel haalt uit een dynamisch energiecontract. Dat komt omdat je extra profiteert van de prijsverschillen die er continu optreden. Zeker wanneer je gebruikt maakt van een slimme thuisbatterij, zal de accu zichzelf opladen op het moment dat de stroom goedkoper is. Deze stroom wordt vervolgens weer gebruikt op het moment dat de elektriciteitsprijzen hoger zijn.

Hierdoor kun je fors besparen op de energiekosten en kun je de terugverdientijd van de thuisbatterij verlagen naar ongeveer 7 jaar.

Wanneer er overtollige stroom beschikbaar is die niet direct wordt verbruikt, kan deze terug worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit gebeurt tegen de actuele energieprijzen, waardoor je met de verkoop van groene stroom tijdens piekuren extra geld kunt verdienen.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Voordelen dynamische energiecontracten

Een dynamisch energiecontract in combinatie met een thuisbatterij biedt huishoudens verschillende voordelen. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

  • Je betaalt de werkelijke inkoopprijs, met een dynamisch energiecontract betaal je precies wat de energie op dat moment kost, waardoor je altijd profiteert van de voordeligste stroomtarieven.
  • Geen opzegboete, aangezien dynamische energiecontracten geen vaste contractduur hebben, kun je moeiteloos van energieleverancier wisselen zonder het risico op boetes.
  • Meer besparingen bij hoger verbruik, hoe meer energie je verbruikt, hoe meer je kunt besparen met een dynamisch energiecontract icm een thuisaccu
  • Geld verdienen bij negatieve stroomprijzen, tijdens periodes met negatieve stroomprijzen kun je zelfs geld ontvangen, waardoor je nog meer op je energierekening kunt besparen.

Een dynamische energiecontract met zonnepanelen

Een thuisbatterij gekoppeld aan een dynamisch energiecontract biedt extra voordelen voor huiseigenaren met zonnepanelen. Met de toekomstige afname van de salderingsregeling wordt het belangrijk om de zelf opgewekte groene stroom optimaal te benutten. Een thuisbatterij kan deze energie opslaan en samen met een dynamisch contract zorgen voor maximale kostenbesparing en flexibiliteit in energieverbruik.

Sessy en Nexus zijn voorbeelden van thuisaccu's met slimme functies die profiteren van dynamische energieprijzen.

Voor wie is een thuisbatterij met dynamisch energiecontract geschikt?

Een thuisbatterij met een dynamisch energiecontract is met name geschikt voor flexibele energieverbruikers. Om het meeste voordeel te behalen uit een dynamisch energiecontract en een thuisbatterij moet je namelijk bereid zijn om je energieverbruik aan te passen aan de piek- en daluren. Door bijvoorbeeld apparaten te gebruiken tijdens de goedkopere uren en te vermijden tijdens de duurdere piekuren kun je het meeste besparen op je energierekening!

Ook profiteren van een thuisaccu met flexibel energiecontract?

Ook een thuisbatterij kopen maar weet je niet zeker welke slimme thuisbatterij de beste keuze is voor jouw situatie? Bij ThuisbatterijNederland staan we voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het vinden van de perfecte thuisbatterij. 

Zo weet je zeker dat je een thuisbatterij vindt die perfect aansluit op jouw specifieke situatie en wensen! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en geniet binnen enkele weken van jouw eigen energieopslag.

Insert Content Template or Symbol

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de slimme thuisbatterij volledig is opgeladen?

De thuisbatterij stopt met laden wanneer deze vol is en begint pas weer energie op te slaan wanneer er vraag naar is en de energieprijzen gunstig zijn.

Hoeveel kan ik besparen met een thuisbatterij en dynamische energieprijzen?

De besparingen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de batterij, energieverbruik en fluctuaties in energieprijzen.

Is een thuisbatterij met een flexibel contract geschikt voor mijn situatie?

Dit hangt af van je energieverbruikspatroon en de beschikbaarheid van variabele energieprijzen in jouw regio.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel contract?

Bij een vast energiecontract blijven de energietarieven gedurende de contractperiode ongewijzigd, terwijl bij een variabel energiecontract de tarieven fluctueren op basis van marktomstandigheden.

Kan je in stroom handelen met een dynamisch energiecontract?

Ja, met een dynamisch energiecontract kan je energie inkopen wanneer het dynamisch tarief laag ligt, en weer verkopen wanneer het tarief hoog ligt.

 Bronnen 


Accuselect | Thuisbatterij met slimme aansturing. (z.d.). https://accuselect.nl/thuisbatterij/slimme-aansturing

Zonnepanelen en dynamische tarieven: Zonnepaneeleigenaar kan meer kosten besparen met thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract. (2024b, maart 19). SolarEdge. https://www.solaredge.com/nl/blogs/Zonnepanelen-dynamische-tarieven-Zonnepaneeleigenaar-kan-meer-kosten-besparen-met-thuisbatterij-en-dynamisch-energiecontract

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>