fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

HomeWizard thuisbatterij - Plug & Play

Inmiddels zijn er meerdere thuisbatterijen op de markt die door een Nederlands bedrijf zijn ontwikkelt en de Plug en Play batterij van HomeWizard is daar een van. De HomeWizard thuisbatterij kun je direct in het stopcontact stoppen. Maar... hoe goed is deze batterij? Hier vind je alle benodigde informatie.

HomeWizard Plug-in Battery - Specificaties

 • Type accu: LFP
 • Capaciteit: 2.7 kWh (uit te breiden tot 5.4, kWh, 8 .1 kWh en 10.8 kWh)
 • Aantal laadcycli: 6.000
 • Gewicht: 24 kg 
 • Prijs:  € 1.395
 • Land van herkomst: Nederland

De HomeWizard thuisbatterij werkt direct op een stekker die je in het stopcontact kunt stoppen.  Een groot voordeel van een plug en play batterij is dat je geen extra kosten kwijt bent voor de installatie. Ook kun je de accu gemakkelijk meenemen, bijvoorbeeld naar de camping.  

De eerste batterijen zijn al uitverkocht. De volgende levering van de HomeWizard laat nog even op zich wachten en staat voor maart 2025 op de planning. 

homewizard plug en play

Bron: homewizard.nl

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en ontdek binnen 1 minuut of een thuisbatterij voor jou interessant is. 

Dit is volledig vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Hoe werkt de HomeWizard plug & play thuisbatterij?

Deze Plug & play thuisbatterij werkt in combinatie met een P1 meter. Dit is een klein apparaatje dat je direct kunt koppelen aan je slimme meter. Dankzij de P1 meter weet de thuisbatterij precies hoeveel zonne-energie er door je zonnepanelen wordt opgewekt en hoeveel daarvan gebruikt wordt. De stroom die niet wordt gebruikt wordt vervolgens opgeslagen in de HomeWizard thuisbatterij.

Op momenten dat de zon niet schijnt kan de batterij deze energie weer gaan gebruiken zodat je deze niet hoeft in te kopen. Hierdoor ben je niet alleen minder afhankelijk van het energienet maar heb je ook lagere energiekosten.

Er is dus geen installatie nodig. Nadat je de HomeWizard in het stopcontact hebt gestopt kun je deze koppelen aan de HomeWizard Energy app. Vanaf dat moment gaat alles volledig vanzelf.


Voordelen en nadelen 

Tijd om te kijken wat de belangrijkste voordelen en nadelen zijn, zodat je een goede afweging kunt maken of de keuze voor de HomeWizard thuisbatterij een juiste is. 

Voordelen

 • Geen installatie nodig: Ook zonder enige technische kennis kun jij de HomeWizard gebruiken. Je steekt de stekker in het stopcontact en verbind met de officiële HomeWizard app. Hier is geen installatie voor nodig.
 • Flexibel: In totaal kun je 4 accu's met elkaar combineren, waardoor je dus makkelijk kunt opschalen op het moment dat je jouw thuisaccu capaciteit wil vergroten.
 • Overal mee te nemen: De batterij is met een gewicht van 24 kilo makkelijk mee te nemen. Zo kun je deze bijvoorbeeld ook gebruiken in je vakantiewoning.

Nadelen

 • Niet direct leverbaar: Op het moment van schrijven is de eerste batch uitverkocht. Produceren kost tijd en daarom worden de eerst volgende HomeWizards pas in maart uitgeleverd.
 • P1 meter: Hoewel het niet verplicht is, wordt het gebruik van een P1 meter aanbevolen. Hierdoor kan de batterij optimaal functioneren en haal je er de beste prestaties uit.

Weten wat voor batterij bij jouw woonsituatie past?

Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen op de markt met verschillende eigenschappen. Als leek kan dit best ingewikkeld zijn. Bij Thuisbatterij Nederland doen we ons best om je zo goed en objectief mogelijk te informeren. 

Wil jij ook je eigen overtollige energie opslaan zodat je minder geld kwijt bent aan stroomkosten? Vul ons formulier in en we adviseren je vrijblijvend voor de ideale set-up!

Veelgestelde vragen

Wat is de HomeWizard thuisaccu?

De HomeWizard thuisbatterij is een Lithium ijzerfosfaat (LFP) draagbare thuisbatterij die je direct in het stopcontact kunt steken zonder zonder dat je daar een installateur voor nodig hebt. 

Waar kan ik de HomeWizard thuisbatterij kopen?

Je kunt de HomeWizard plug & play battery enkel open via hun eigen website; homewizard.nl

Zijn er alternatieven verkrijgbaar?

Iedere draagbare thuisbatterij op stopcontact is een alternatief. De meest bekende is de MyGrid; een Belgische thuisbatterij.

>