fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

HomeWizard thuisbatterij - Plug & Play

We kennen IKEA al jarenlang als het startpunt voor alles in je huis. En met alles in je huis bedoelen we dus niet alleen meubels en kasten. Nee, IKEA biedt inmiddels al enkele jaren zonnepanelen aan voor het genereren van zonne-energie. Naast zonnepanelen kun je nu ook kiezen voor een IKEA thuisbatterij. Of dat ook de juiste keuze is lees je hier. Wij vertellen je graag hoe dat zit, waar je deze kunt kopen en welk prijskaartje er aan hangt.

Over de IKEA thuisbatterij

Hoewel IKEA een eigen batterij voor energieopslag aanbiedt, gaat het niet om een product dat door IKEA zelf ontworpen is. De IKEA thuisbatterij is in werkelijkheid een batterij van Huawei, namelijk de Huawei Luna 2000. IKEA biedt deze batterij aan onder eigen naam, samen met hun partner SVEA Solar. Dit is dezelfde partner die verantwoordelijk is voor het installeren van IKEA zonnepanelen.

De thuisbatterij die IKEA aanbiedt is verkrijgbaar in een opslagcapaciteit van minimaal 5 kWh en maximaal 30 kWh. De capaciteit is modulair uit te breiden. Je kunt dus op een later moment makkelijk uitbreiden wanneer je energiebehoefte veranderd.

Er zijn verschillende soorten thuisaccu's, IKEA heeft gekozen voor een LFP batterij. Dit is een lithium batterij die werkt op basis van ijzerfosfaat. Dit is niet alleen milieuvriendelijker maar ook veiliger dan lithium ion thuisbatterijen.

Momenteel is de IKEA thuisaccu enkel verkrijgbaar in België. Ben je toch geïnteresseerd in deze batterij? ThuisbatterijNederland kan precies dezelfde batterij leveren, namelijk de Huawei Luna 2000. Het enige verschil is dat deze niet door IKEA wordt geïnstalleerd maar door onszelf of onze installatie partner.

Vul ons formulier in en geef daarin aan dat je een voorkeur hebt voor een Huawei thuisbatterij.

Specificaties

 • Type accu: Lithium Ijzerfosfaat (LFP)
 • Capaciteit: 5 kWh (uit te breiden tot maximaal 30 kWh met tussenstappen van 5 kilowattuur)
 • Aantal laadcycli: 6.000
 • Gewicht: 63,8 kg 
 • Prijs:  € 3.700
 • Merk: Huawei
 • Land van herkomst: China

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en ontdek binnen 1 minuut of een thuisbatterij voor jou interessant is. 

Dit is volledig vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Voordelen van de IKEA thuisbatterij

Onderstaand hebben we specifiek de sterke punten van de IKEA thuisbatterij uiteengezet. Dit zijn voordelen die specifiek van toepassing zijn op de batterij die IKEA aanbied voor zonne-installaties.

 • De thuisbatterij van IKEA heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere thuisbatterijen op de markt. Zeker Nederlandse batterijen hebben een hoger kostenplaatje.
 • De capaciteit is naar wens uit te breiden, met tussenpozen van 5 kWh. De maximale capaciteit is 30 kWh, terwijl de gemiddelde behoefte van gezinnen in Nederland ongeveer 8 kWh bedraagt.
 • De batterij komt standaard met 10 jaar productgarantie. Daarnaast bieden wij ook nog eens 2 jaar garantie op de installatie. Zo geniet je zorgeloos van je opgeslagen en opgewekte zonne-energie.
 • De IKEA thuisbatterij van Huawei is veel veiliger dan Li-ion accu's. Dit komt door het gebruik van een andere techniek, namelijk LiFePO4.
 • Groot ontladingsvermogen. Dit zorgt ervoor dat je meerdere elektrische apparaten probleemloos tegelijkertijd op de accu kunt laten werken, ook in het geval van wasmachines en drogers.

Nadelen IKEA thuisaccu

Uiteraard zitten er ook een aantal nadelen aan de thuisaccu van IKEA. Deze vind je hieronder.

 • Geen keuze tussen verschillende merken. Als je jouw hernieuwbare energie wil opslaan is het fijn als je keuze hebt uit meerdere merken en soorten batterijen. IKEA werkt maar met een vast merk (Huawei)
 • Vaste installateur. Hoewel SVEA Solar een erkende installateur is, is de kans groter dat je meer betaalt wanneer je zelf op zoek gaat naar een goede installatiepartij. Thuisbatterij Nederland helpt jou hier graag bij.

IKEA thuisbatterij prijs en kosten

De prijs van de IKEA thuisbatterij bedraagt €3.700, exclusief installatie. Dit is voor één batterijmodule van 5 kilowattuur. Bij een hogere capaciteit lopen de kosten ook verderop. De terugverdientijd bedraagt onder normale omstandigheden tussen de 8 - 10 jaar.

Hier lees je meer over de kosten van de installatie van een thuisbatterij.

Welke thuisbatterij past het best bij jou?

IKEA is een betrouwbaar en bekend bedrijf. Je kunt er bij de Zweedse meubelgigant vanuit gaan dat het hele proces soepel verloopt en dat je goed geholpen wordt als er iets misgaat. Toch is het bedrijf geen specialist op het gebied van opslag van hernieuwbare energie.

Wie zegt dat de IKEA thuisbatterij (Huawei Luna 2000) het best bij jouw situatie past? In werkelijkheid kun je dat alleen bepalen aan de hand van de hoeveelheid opgewekte energie en het aantal zonnepanelen dat je op je dak hebt zitten. Ook je totale energieverbruik is natuurlijk van belang. Over het algemeen geldt echter wel; hoe meer zonne-energie je opwekt, hoe meer capaciteit je nodig hebt.

Onze specialisten kijken graag vrijblijvend met je mee op te bepalen welke thuisbatterij het best bij jouw situatie past.
Vul ons formulier in en ontvang binnen 24 uur een op maat gemaakte offerte met bijbehorende berekening!

Veelgestelde vragen

Kan ik een IKEA thuisbatterij kopen in Nederland?

Helaas is de IKEA thuisbatterij alleen beschikbaar in Belgie. In Nederland levert het bedrijf wel zonnepenelen. IKEA breidt haar producten rondom hernieuwbare energie steeds verder uit.

Wat is SVEA Solar België?

SVEA Solar België is de Belgische vestiging van het in Zweden opgerichte bedrijf. SVEA solar is ook actief in Nederland en andere landen in Europa.

Werkt de thuisbatterij alleen in combinatie met IKEA zonnepanelen?

Nee, de thuisbatterij werkt ook in combinatie met andere zonnepanelen. Er zijn zelfs ook situaties waatbij een thuisbatterij gebruikt wordt zonder de opslag van zonne-energie. In dat geval wordt de accu gebruikt om te handelen met wisselende energietarieven. Dit wordt ook wel handel op onbalansmarkt genoemd.

Waarom wordt een thuisaccu gezien als duurzame energiebron?

Een thuisbatterij is duurzaam omdat het hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie opslaat, waardoor de afhankelijkheid van traditionele fossiele brandstoffen vermindert. Hierdoor worden de CO2-uitstoot en andere vervuilende emissies aanzienlijk verminderd, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

>