fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

Homevolt thuisbatterij van Tibber

Tibber is een van de grotere energieleveranciers in Nederland waar je kunt kiezen voor een dynamisch energiecontract. Een dynamisch energiecontract is nodig om met een thuisbatterij te kunnen 'handelen' en daarmee een rendement kunt behalen. Tibber heeft nu haar eigen thuisbatterij op de markt gebracht; de Homevolt. Veel consumenten vragen aan ons of het een juiste keuze is om voor deze batterij te kiezen.

In dit artikel behandelen we de voor- en nadelen van de Homevolt thuisbatterij, en geven we onze eigen, persoonlijke mening.


Aan de hand hiervan kun je zelf een juiste overweging maken.


Homevolt thuisbatterij

De Homevolt thuisbatterij van Tibber komt in twee varianten; een van 6,6 kWh en een model van 13,3 kWh. Het heeft een uniek design, volledig ontworpen in Zweden.

Toegegeven, de batterij ziet er mooi uit, al valt er over smaak wel te twisten natuurlijk.

De batterij maakt gebruik van NMC technologie. Dit is een sub-variant van bekende lithium ion batterijen. NMC batterijen maken helaas nog steeds gebruik van kobalt en kunnen bij schade kwetsbaar zijn voor ontbranding.

Tibber richt zich met de Homevolt op consumenten die met de thuisbatterij rendement willen behalen op de energiemarkt. Dit doet de batterij door slim in te spelen op verschillende energietarieven op de onbalansmarkt.

Om dit te kunnen doen ben je momenteel verplicht om een dynamisch energiecontract te hebben bij Tibber.

Homevolt Tibber

Bron: Tibber.com

💰🤑 Wil jij weten of de Homevolt voor jou een juiste keuze is? Of wil je toch weten welke alternatieven er zijn die niet gebonden zijn aan een specifieke energieleverancier?. Ontdek in één minuut wat een thuisbatterij in jouw situatie kost èn oplevert! 💰🤑

>> Doe de vrijblijvende check

Homevolt specificaties

Hieronder vind je alle specificaties van de Homevolt duidelijk uiteengezet.

Wat?


NMC

Capaciteit

6,6 en 13,3 kWh

Garantie

10 jaar op de batterij, garantie op de omvormer niet bekend

Gewicht

75 kg of 120 kg

Nominaal vermogen (opladen / ontladen)

6 kW

Laadcycli

6.000

Aantal fasen

3-fase

Uit te breiden?

Nee, enkel verkrijgbaar in 6,6 of 13,3 kilowattuur

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en ontdek binnen 1 minuut of een thuisbatterij voor jou interessant is. 

Dit is volledig vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Wat kost de Homevolt thuisbatterij?

De Homevolt thuisbatterij kost € 7.248 incl. btw voor de 6,6 kWh variant. De prijs voor de grotere variant van 13,3 kWh bedraagt € 9.668 incl. btw. Veel consumenten komen in aanmerking voor btw teruggave, al zitten daar wel voorwaarden aan vast.

Wanneer je de Homevolt aanschaft betaal je €100 vooraf. De kosten zijn inclusief installatiekosten, maar als er extra werk nodig is met het kabeltraject of de meterkast kunnen er nog extra kosten bijkomen.

Alle installaties worden gedaan door de installatie partner van TIbber; Solar Concept.

Wat we goed ÈN minder goed vinden

De Homevolt thuisbatterij van Tibber zal zeker bij veel mensen in de smaak vallen. Helaas zijn er ook een aantal eigenschappen die minder aantrekkelijk kunnen zijn. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van punten die we goed en minder goed vinden.

Wat we goed vinden

  • Het oog wil ook wat en de Homevolt is absoluut niet lelijk
  • Hoewel er alternatieven zijn die scherper zijn in prijs, zijn de kosten van de Homevolt acceptabel
  • Beschikt over een ingebouwde omvormer

Wat we minder goed vinden

  • De gebruikte NMC technologie is minder veilig en duurzaam dan LFP batterijen
  • Wanneer je met de batterij op de onbalans wil handelen, zit je vooralsnog vast aan een contract bij Tibber
  • De installaties worden niet gedaan door Tibber zelf maar door een extern installatiebedrijf
  • Om snel te kunnen ontladen en opladen is een 6 kW omvormer voor sommigen niet genoeg. Andere alternatieven bieden een vermogen van 10 kW.
  • Wanneer je de Homevolt thuisbatterij gebruikt in de 'Earnings mode' zijn 6.000 laadcycli in onze ogen te weinig. De batterij zal snellerzijn levensduur bereiken. Ook in dit geval zijn er alternatieven met 10.000 laadcycli.

3 verschillende modi

De thuisaccu is in te stellen op drie verschillende mod;

  • Basic mode: Hierbij sla je jouw overtollige zonnestroom op om deze te gebruiken op momenten dat je zelf geen energie opwekt. Veel klanten kiezen niet voor deze modus omdat de meeste mensen die voor een thuisbatterij i.c.m. Tibber zoveel mogelijk rendement willen maken en gaan voor een snellere terugverdientijd.
  • Smart mode self consumption: In dit geval kun je de batterij opladen met eigen opgewekte stroom en kun je deze op de duurdere momenten van de dag verkopen. Je zou dit kunnen zien als een tussenweg van de basic modus en de earnings modus hieronder.
  • Smart mode earnings: De meeste mensen zullen kiezen voor de 'Earnings mode'. Hierbij gaat de batterij volgens een slim algoritme automatisch bepalen wanneer er energie moet worden opgeslagen, ingekocht en verkocht, met als doel om zoveel mogelijk rendement te behalen.

Weten of de Homevolt bij jou past?

Wil je weten of de Homevolt thuisbatterij goed bij jou past, of ben je benieuwd naar andere opties?

We helpen je graag met persoonlijk advies en kijken samen naar de beste oplossing voor jouw situatie. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw energiebehoefte. Vraag gerust advies of een vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen

Kan de Homevolt buiten geplaatst worden?

De IP classificatie (IP65) suggereert dat de Homevolt thuisaccu buiten geïnstalleerd kan worden. Zelf geeft Tibber ook aan dat dit mogelijk is. Wij weten echter dat veel fabrikanten van batterijen met dezelfde IP klasse dit afraden. Temperaturen onder het vriespunt hebben negatieve invloed op de uiteindelijke efficiëntie van de batterij.

Wij als specialist adviseren enkel om batterijen die over ingebouwde verwarmingselementen buiten te plaatsen. Voor zover wij dit kunnen zien beschikt de Homevolt hier niet over. 

Werkt de Homevolt alleen in combinatie met Tibber?

Wanneer je gebruik wil maken van het slimme systeem waarbij de batterij automatisch bepaalt wanneer er energie moet worden ingekocht en verkocht, zit je gebonden aan een dynamisch contract bij Tibber. Voor enkel het opslaan van je eigen zonnestroom kun je wel bij andere partijen terecht. Houdt er echter rekening mee dat de gecommuniceerde terugverdientijd dan niet meer van toepassing is.

Wat is de levertijd?

Momenteel zijn de levertijden ongeveer 6 weken. 

>