fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Chinese thuisbatterijen; een goede optie of toch vermijden?

Chinese thuisbatterijen; een goede optie of toch vermijden?

Jerry van Es

Voor veel consumenten is een thuisbatterij een nieuw en vooral ingewikkeld product. Dit leidt dan ook tot veel onzekerheid. Vragen als wat voor soort batterij het beste is, hoeveel capaciteit je nodig hebt maar ook welke merken goed zijn komen dan ook regelmatig voorbij. Bij ThuisbatterijNederland zien we ook steeds meer Chinese thuisbatterij merken op de markt. Welke hiervan zijn betrouwbaar en welke kun je het beste vermijden?

Samenvatting

ThuisbatterijNederland.nl logo

Geen zin om alles te lezen? Hier vind je de belangrijkste informatie kort samengevat.

  • Chinese thuisbatterijen zijn niet bij voorbaat van mindere kwaliteit, er zijn een aantal a-merken die er vandaan komen
  • China en Duitsland lopen voorop op het gebied van (zonne-)energie opslag
  • We hebben 4 merken uit China uitgelicht waar wij goede ervaringen mee hebben

💰🤑 ThuisbatterijNederland is een onafhankelijk collectief van installateurs door het hele land. Ontvang 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox en bespaar tijd èn geld! 💰🤑 

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Zijn Chinese thuisbatterijen de moeite waard?

Vraag een gemiddelde Nederlander wat zijn mening is van producten uit China en hij of zij zal antwoorden dat de producten weliswaar goedkoop zijn maar ook van mindere kwaliteit. Dit is een onterecht beeld. Het klopt dat Chinese fabrikanten in staat zijn om goedkope lage kwaliteitsproducten te fabriceren maar ze zijn kunnen ook prima top producten leveren. Sterker nog,  veel elektronica van Westerse A-merken worden ook gewoon gemaakt in China. 

Maar, hoe staat het dan met Chinese thuisbatterijen? 

Veel Chinese thuisbatterijen zijn heel erg goed. Dat komt omdat ze daar al een paar jaar eerder mee zijn begonnen met de ontwikkeling ervan. Ook in de markt van zonnepanelen hebben fabrikanten uit voornamelijk Azië een groot deel van de markt in handen. Deze leveren uitstekende prestaties voor een prijs die vaak lager ligt dan het gemiddelde in de markt.

De vraag naar thuisaccu's is de laatste jaren echter fors toegenomen en dat zorgt er ook voor dat er nieuwe spelers op de markt komen die zich nog niet bewezen hebben.

Omdat veel huiseigenaren niet bekend zijn met alle thuisaccu merken is het goed om te weten welke Chinese fabrikanten betrouwbaar zijn. Verderop op deze pagina vind je dan ook onze top 4 Chinese thuisaccu's van dit moment.

Los van welk merk je kiest, is het altijd goed om rekening te houden met de volgende factoren;

Installatie

Kies je voor een onbekende fabrikant? Dan is de kans aanwezig dat je tegen problemen aanloopt bij de installatie van je thuisbatterij. Kleine, nieuwe fabrikanten op de markt hebben niet altijd rekening gehouden met bepaalde aspecten die nodig zijn voor een correcte en veilige aansluiting. 

Uiteraard hoef je hier niet bang voor te zijn als je een aanvraag doet via ons. Al onze partners zijn gecertificeerd en volgen jaarlijks de nodige trainingen zodat ze ook met de nieuwste technologieën om kunnen gaan. Daarnaast werken onze partners enke. met een beperkte selectie batterijen waarvan de prestaties het best zijn. 

Service

Ga je zelf aan de slag met het kopen en installeren van je accu? Dan is het belangrijk dat als er iets stuk gaat je makkelijk in contact kunt komen met de fabrikant om aanspraak te maken op je garantie. 

Bij gevestigde merken zoals de 4 Chinese merken die we hieronder behandelen, zal dat geen probleem zijn. Wanneer je met een low budget partij in zee bent gegaan kan dit een stuk lastiger zijn.

Conclusie

Er is geen enkele redenen om Chinese thuisbatterijen te vermijden. China loopt net als Duitsland voorop als het aankomt op nieuwe ontwikkelingen en kwaliteit. Wel raden we aan om enkel te kiezen voor de gevestigde namen zoals BYD of Pylontech. Ook is het  niet verstandig om accu's aan te schaffen via platformen die hier niet in gespecialiseerd zijn (zoals Bol.com).

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

Chinese thuisbatterij merken

Opzoek naar een thuisaccu uit China? Dan zijn deze 4 merken prima opties. We zullen deze lijst in de tussentijd bijwerken als er nieuwe Chinese thuisbatterij merken op de markt komen die de moeite waard zijn.

1. BYD

BYD chinese thuisbatterij

BYD is de officiële naam voor het bedrijf dat niet alleen thuisbatterijen produceert maar ook elektrische auto's. Kort geleden werd het nieuws bekend dat er officieel meer auto's van BYD rondrijden dan Tesla's. Toevallig of niet, ook Tesla heeft eigen thuisbatterijen; de zogeheten Powerwall.

BYD is een afkorting voor Build Your Dreams. De thuisaccu's van BYD beginnen bij een capaciteit van 5,1 kWh en zijn uit te breide tot 22,1 kWh. De twee meest populaire modellen zijn de HVS en de HVM.

2. Pylontech

pylontech

Pylontech klinkt niet alsof het uit China komt maar dat komt het wel degelijk. Wij zijn groot van Pylontech batterijen. Ze zijn zeer gunstig geprijsd en leveren hoge prestaties. Het enige nadeel is dat de garantie op deze accu's 7 jaar is, waarbij het bij de meeste merken 10 jaar betreft. 

Toch, alle factoren meewegend, is dit een van de betere merken op de markt. De kleinste batterijen van Pylontech beginnen al voor een bedrag van onder de 2.000 euro.

3. Sungrow

sungrow

Sungrow bestaat al erg lang. Het is namelijk in 1997 opgericht en is ook een van de populairste zonnepanelen merken. Ze investeren echter ook steeds meer in energie opslag. De afgelopen jaren hebben ze dan ook verschillende LFP accu's ontwikkelt. Sungrow richt zich op zowel de consumenten markt als op de zakelijke markt waar een grotere capaciteit van energie opslag nodig is.

In tegenstelling tot Pylontech is de garantieperiode voor Sungrow thuisbatterijen 10 jaar. 

4. AlphaESS

alpha ESS

AlphaESS is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt bij energieopslagsystemen, maar het is zeker een van de meest innovatieve. Dit Chinese bedrijf heeft zich sinds zijn oprichting in 2012 snel gepositioneerd als een toonaangevende speler op de markt voor thuisbatterijen.

De thuisbatterij systemen van AlphaESS beginnen met een basisconfiguratie van 5,7 kWh, die uitbreidbaar is naar een systeem dat de energiebehoeften van een gehele woning kan dekken. De populairste modellen zijn de Storion SMILE T-10 en T-30.

Net als BYD en Sungrow, biedt AlphaESS een garantie van 10 jaar op hun thuisbatterijen

Twijfel je over de juiste keuze?

We snappen het heel goed dat het moeilijk is om te kiezen welke thuisbatterij het best bij jouw woning en energiegebruik past. Ook het feit of je wel of geen zonnepanelen hebt is van invloed op de beste keuze. 

Wij helpen je graag verder! Of je nu op zoek bent naar een Chinese thuisbatterij of nog neit weet wat je precies wil, onze specialisten staan voor je klaar. Vul je gegevens in en zij sturen je binnen 2 werkdagen een op maat gemaakte thuisbatterij offerte in je mailbox. Zo kun je op je gemak kijken wat je kunt verwachten.

 Bronnen 


上海雍熙,https://www.yongsy.com. (z.d.). AlphaESS:Energy Storage Solutions-Battery Energy Storage System Company.
https://www.alphaess.com/

AboutSungrow | SUNGROW. (z.d.).
https://nl.sungrowpower.com/AboutSungrow

BYD Battery-Box – BYD Battery-Box. (z.d.).
https://www.bydbatterybox.com/

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>