fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Thuisbatterij Rotterdam

Thuisbatterij Rotterdam

Jerry van Es

Rotterdam is een stad die op veel vlakken voorloopt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer inwoners van de havenstad kiezen voor een duurzame en effectieve manier van energieopslag. Op ThuisbatterijNederland vind je jouw perfecte thuisbatterij in Rotterdam.

Hoe het werkt?

Wij zijn een onafhankelijke vergelijker. Ons doel is het om jou te helpen met het vinden van de beste deal voor jouw thuisbatterij Rotterdam. Dit betekent dat je kundig advies dient te ontvangen, en zeker te weten dat je te maken het met een erkende installateur die beschikt over de juiste kennis. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om niet teveel te betalen. 

Zo werkt het:

 1. We vragen om een aantal gegevens die nodig zijn om je te kunnen adviseren
 2. Jouw gegevens worden met maximaal 4 van onze thuisbatterij partners in Rotterdam gedeeld
 3. Binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvang je de terugkoppeling van onze partners
 4. Je bepaalt zelf of je besluit met een van onze partners samen te werken

>> Ja, ik wil vrijblijvend advies voor een thuisbatterij

Waarom een Thuisbatterij in Rotterdam?

De populariteit van thuisbatterijen is de afgelopen jaren sterk gegroeid, en dat is om meerdere goede redenen. Thuisbatterijen in Rotterdam bieden zorgen ervoor dat je overtollige stroom van je zonnepanelen gebruikt worden op momenten dat deze niks opleveren. Zelfs zonder zonnepanelen kan een thuisaccu winstgevend zijn, zeker wanneer je gebruik maakt van een thuisbatterij i.c.m. een dynamisch energiecontract

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Zekerheid bij stroomonderbrekingen. In het geval van een stroomuitval biedt je thuisbatterij een betrouwbare bron van energie, waardoor je niet zonder stroom komt te zitten.
 • Duurzaamheid. Thuisbatterijen in Rotterdam bevorderen een milieuvriendelijke levensstijl door het gebruik van hernieuwbare energie en het terugdringen van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
 • Vermindering van energiekosten. Door energie te benutten die je zelf hebt opgeslagen in plaats van energie van het net te gebruiken, kun je beduidend besparen op de kosten voor energie.
 • Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnetwerk. Thuisbatterijen verhogen je zelfvoorziening doordat je op je eigen energiereserves kunt terugvallen wanneer dat nodig is.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!


Wat zijn de kosten?

Bij het kopen van een thuisbatterij zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de uiteindelijke kosten. 

Over het algemeen liggen de kosten voor een thuisbatterij tussen de €3.000 en €10.000. De investering zal zichzelf op lange termijn terugbetalen door de besparingen op energiekosten.

Krijg je subsidie op een thuisbatterij in Rotterdam?

Er zit voor Rottere particulieren geen directe subsidie op de aankoop van een thuisbatterij. Wel heb je in sommige gevallen recht op BTW teruggave wat je een voordeel van 21% oplevert. Daarnaast komen sommige bedrijven in aanmerking voor de EIA subsidie. 

Energiebespaarlening

Het energietransittiefonds Rotterdam verstrekt leningen tegen gunstige voorwaarden voor duurzame initiatieven. Dit worden Energiebespaarleningen genoemd. Deze zijn geldig voor thuisbatterijen in combinatie met zonnepanelen. Bekijk hier alle informatie over het energietransitiefonds.

BTW-teruggave

Zowel particulieren als bedrijven hebben recht op BTW-teruggave op de aanschaf en installatie van een thuisbatterij. Dit betekent dat de betaalde BTW teruggevorderd kan worden, wat resulteert in lagere totale kosten.

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Ondernemers kunnen mogelijk profiteren van de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Deze fiscale aftrekregeling biedt direct financieel voordeel aan bedrijven die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energieoplossingen. De EIA kan resulteren in een aanzienlijke verlaging van de winstbelasting door 40% van het geïnvesteerde bedrag af te trekken van de winst.

Lees hier meer over subsidies op thuisaccu's.


thuisbatterij kWh


Offertes voor een thuisbatterij in Rotterdam ontvangen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een thuisbatterij voor jouw unieke situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan bij ThuisbatterijNederland! Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je op maat gemaakte offertes die naadloos aansluiten bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

 Bronnen 


Duurzaam010. (2024, 8 februari). Energiebespaarlening voor particulieren - Duurzaam 010. Duurzaam 010.
https://duurzaam010.nl/subsidie/subsidie-voor-particulieren/

Andere steden en locaties:

Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>