fbpx

Een Thuisbatterij iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of een Thuisbatterij interessant kan zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Zonne-energie bedrijf SunPower breidt portfolio uit met Tesla Powerwall 3
Jerry van Es
Gepubliceerd op: mei 28, 2024

28 mei 2024, Purmerend - SunPower, een vooraanstaand zonne-energiebedrijf in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat het de Tesla Powerwall 3 thuisbatterij toevoegt aan zijn assortiment. Tesla bracht de Powerwall 3 vorig jaar op de markt, waarbij Elon Musk benadrukte dat deze batterij eenvoudig te installeren is en een hoog vermogen heeft.

Nieuwe mogelijkheden met Powerwall 3

De Powerwall 3 thuisbatterij van Tesla heeft een energiecapaciteit van 13,5 kWh, vergelijkbaar met zijn voorganger. Wat deze nieuwe versie echter onderscheidt, is het vermogen om 11,5 kW continu vermogen te leveren. Dit betekent dat één enkele Powerwall 3 een woning van ononderbroken stroom kan voorzien.

Trend naar batterijopslag

Volgens Shawn Fitzgerald, senior vice president corporate development en product strategy bij SunPower, kiezen steeds meer huiseigenaren voor batterijopslag. “Huiseigenaren wenden zich steeds meer tot batterijopslag om zich te beschermen tegen stijgende energietarieven en stroomuitval. We zagen recordbrekende verkoop van batterijopslag in 2024 en verwachten dat bijna alle zonne-energiesystemen in de toekomst gecombineerd zullen worden met opslag. Het samenvoegen van de Tesla Powerwall 3 met ons toonaangevende SunPower Equinox zonnestelsel was een logische stap om huiseigenaren de beste producten op de markt te bieden,” aldus Fitzgerald.

Voordelen voor huiseigenaren

Joe Holstein, eigenaar van SunPower by Quality Home Services, een SunPower Master Dealer, ziet ook de voordelen van de toevoeging van de Tesla Powerwall 3 aan SunPower’s portfolio. “Door de toegang tot Tesla Powerwall 3 uit te breiden, kunnen we huiseigenaren een complete energieoplossing bieden, inclusief verkoop, financiering en installatie. Samen met SunPower kunnen we topklasse zonne-energie- en batterijopslagoplossingen verkopen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en het proces van het omarmen van schone energie te vereenvoudigen,” zegt Holstein.

Thuisbatterijoplossingen worden steeds betaalbaarder, vooral omdat ongeveer 82% van de SunPower-klanten ervoor kiest om hun zonne-energie-plus-batterij-opslagsystemen te financieren.

Energieopslag kan best ingewikkeld zijn...

Overweeg jij een thuisbatterij voor jouw woning, maar weet je niet zo goed wel merk en type aansluit bij jouw energiebehoeften of zonnepanelen installatie? 

Wij helpen je graag. Klik op de oranje knop en aan de hand van de ingevulde vragen ontvang je binnen 24 uur vrijblijvend en GRATIS advies voor jouw ideale accu set-up!

 Bronnen 


Alvarez, S. (2024, 22 mei). SunPower announces addition of Tesla Powerwall 3 to its portfolio. TESLARATI.
https://www.teslarati.com/sunpower-adds-tesla-powerwall-3/

Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Jerry van Es

Al jarenlang ben ik gepassioneerd over duurzame energie en geloof ik in de kracht van thuisbatterijen en andere groene oplossingen. Mijn achtergrond als ondernemer heeft mij doen besluiten om Nederland verder te helpen om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet. Mijn motto? "Energie van Vandaag - Comfort voor Morgen"

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat anderen over ons zeggen:

Fleur uit Haarlem

J. Gommers uit Assen

Thom IJben uit Hoorn

Mevr. Lievers uit Best

>